tag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post4763491730050333063..comments2024-03-29T17:31:52.003+08:00Comments on Dari Dapur MaDiHaA: Bubur CandilMaDiHaA a.k.a Ratnahttp://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-10759799767170471672010-11-01T09:39:25.017+08:002010-11-01T09:39:25.017+08:00kalau di trg , org panggil buah mulung, biasanya 1...kalau di trg , org panggil buah mulung, biasanya 100% tepung pulut digunakan dan tidak dcampur tepung gandum dan tidak digunakan nnisang ,hanya gula sbb warna kuah dia memang putih .kak surianihttp://www.duniaherba.net/imanyusofnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-17044614465271124652010-04-14T12:47:16.859+08:002010-04-14T12:47:16.859+08:00E-na: hubby akak pun kurang suka ngan kuih2 manis....E-na: hubby akak pun kurang suka ngan kuih2 manis.. kalau akak buat kuih2 manis yg dia tak mintak (maksudnya akak sendiri yg suka2 buat) dia mkn ler sekeping dua.. tp jenis bubur2 ni dia sukalah jugak.. tu yg dia mintak buatkan tu.. kalau jenis kuih2 tu.. jangan haraplah nk tunggu dia mintak.. hehe..<br /><br />izahdaut: org lipis yer... tak jauh mana dgn raub.. akak pernah gak ler lalu lipis on the way nak blk kelantan.. try tanya mak kot org sana kenal.. tak tau ler kot belah lipis panggil lain pulak.. hehe..MaDiHaA a.k.a Ratnahttps://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-2237976784027032022010-04-14T09:46:22.848+08:002010-04-14T09:46:22.848+08:00uikkss..dari raub ke kak.. saya orang lipis jee..h...uikkss..dari raub ke kak.. saya orang lipis jee..hehe..malu lak tak tau.. mm nanti balik lepih nk tanya mak leeizahdauthttps://www.blogger.com/profile/13867330316257963523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-89614028314610798172010-04-14T09:33:23.559+08:002010-04-14T09:33:23.559+08:00Salam kak!
Dah lama E-na x buat bubur...E-na suka...Salam kak!<br />Dah lama E-na x buat bubur...E-na suka tp hubby kureng sket kuih2 manis ni tu yg slow sket nak buat...klu akak dekat boleh mintak je semangkuk kan! hihiE-na Zarinahttps://www.blogger.com/profile/05695090289369669530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-14791427759939725302010-04-14T09:07:25.306+08:002010-04-14T09:07:25.306+08:00cikmanggis : terima kasih cikmanggis.. madihaa mem...cikmanggis : terima kasih cikmanggis.. madihaa memang suka wat resepi org dulu2 ni.. kalau bukan kita yg perkenalkan kat generasi skrg sapa lagi kan.. biar anak2 kenal kuih org lama2.. kita sama2 kekalkan resepi org lama2 ni yek cikmanggis..<br /><br />izahdaut: akak dulu pun tak pernah dengar gak pasal bubur teran. lepas kawin ngan hubby yg asal dari raub, pahang barulah akak tau org kat sana panggil bubur tepong tu sebagai BUBUR TERAN.. hehehe..MaDiHaA a.k.a Ratnahttps://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-72891951251966842752010-04-13T17:39:32.586+08:002010-04-13T17:39:32.586+08:00salam kak madiha...bubur teran tuh kat mana asalny...salam kak madiha...bubur teran tuh kat mana asalnya? tak penah dengor plak.. tapi nampak sedapnyaa..saya memang suka bubur2 manis camni...izahdauthttps://www.blogger.com/profile/13867330316257963523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-41513156764367367482010-04-13T17:21:30.647+08:002010-04-13T17:21:30.647+08:00cm suka singgah blog madiha ni dan punggah resepi ...cm suka singgah blog madiha ni dan punggah resepi camgini..resepi orang dulu-dulu..sedapkan!cikmanggishttps://www.blogger.com/profile/10859805623674902619noreply@blogger.com