tag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post7935283580566510603..comments2024-02-27T16:14:20.939+08:00Comments on Dari Dapur MaDiHaA: Cinnamon Pull Apart BreadMaDiHaA a.k.a Ratnahttp://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-5762498748130739792011-12-22T09:51:39.620+08:002011-12-22T09:51:39.620+08:00ANONYMOUS: Salam Zany.. kalau guna BM biasanya kit...ANONYMOUS: Salam Zany.. kalau guna BM biasanya kita setkan jer menu 'dough'. kalau BM saya guna no. 8. Roti yang takde topping macam bun tu sebaiknya sejurus dikeluarkan dari oven.. terus beruskan dengan butter atau marjerin. Tunggu hingga hilang panasnya terus simpan dalam bekas bertutup ataupun masukkan dalam plastik & bungkus elok2. Biasanya roti yang terdedah akan mengakibatkan roti jadi keras sikit. seperti roti2 di kedai bakeri yang dijual.. semuanya diletakkan dlm plastik secara individual kan.. itulah rahsianya. Boleh juga campurkan bread improver & bread softener semasa menguli untuk menambah kelembutan pada roti. itu sajalah yang boleh sy kongsikan sebab saya pun bukanlah arif sangat pasal roti ni.. sekaar ikut pengalaman je.. hehe..MaDiHaA a.k.a Ratnahttps://www.blogger.com/profile/17396762012945997735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-13571036396076718652011-12-21T21:42:41.568+08:002011-12-21T21:42:41.568+08:00selamat malam kak..
tadi baru lepas jalan2 umah s...selamat malam kak.. <br />tadi baru lepas jalan2 umah sapa tak ingat. dia wat cinnamon ni gak.. nampak sedap.. nani mmg suka berperasa cinnamon ni, sedap je baunya.. <br />akak.. akak ade BM ke? rajin dok nguli ni, nani pernah nguli pakai tangan, nak wat dough roti, based je pun, tapi tak jadi la kak.. tak tau la, bulat2 ikut resepi,, dia kata uli 20 minit, nani pun uli 20 minit, lepas bape lama simpan, amik, picit2 dan uli lagi.. nani pun wat.. tapi time bakor, tak brapa naik la pulak.. hahaahahahJaSSNaNihttps://www.blogger.com/profile/00519348201443704126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-1466484364023929502011-12-21T18:52:38.527+08:002011-12-21T18:52:38.527+08:00Salam Kak....sedap kn roti ni..cam nk wat lagi, la...Salam Kak....sedap kn roti ni..cam nk wat lagi, lagi dan lagi jerrrr....hihihihAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12365424372095512933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-10258956557337477622011-12-21T18:47:21.755+08:002011-12-21T18:47:21.755+08:00Waaaa....sume org pun dah pakat buar roti kayu man...Waaaa....sume org pun dah pakat buar roti kayu manis ni...akak je lum sampai giliran lagi...tumpang...tengok2..jeling2 ...pandang2lah dulu....kalau tuan rumah bagi rasa pun best gak ni...ada lagi ke Ratna...he hecik cekhttps://www.blogger.com/profile/10061100770408772161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-13997553478899570052011-12-21T18:04:32.939+08:002011-12-21T18:04:32.939+08:00Salam kak.. Ita pun dah buat kak tapi ita buat x p...Salam kak.. Ita pun dah buat kak tapi ita buat x potong byk bahagian gebu je roti ita.. Wakaka.. Takpela yg penting masuk mulut ye tak hihihi.. Cantik roti akakJuwita Jamaludinhttps://www.blogger.com/profile/14905253443702247714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-54031660070258060702011-12-21T17:35:40.896+08:002011-12-21T17:35:40.896+08:00wahhh dah sampai ke dapur akak dah roti CPAB ni......wahhh dah sampai ke dapur akak dah roti CPAB ni...memang sedap kan.:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04487277106358028203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-7180880518601065552011-12-21T16:53:16.519+08:002011-12-21T16:53:16.519+08:00k.madihaa,
sedap kan roti ni. kalah beluda.. heh...k.madihaa, <br /><br />sedap kan roti ni. kalah beluda.. heheSizukahttps://www.blogger.com/profile/09092802489909249104noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-13491729020969558202011-12-21T16:41:31.437+08:002011-12-21T16:41:31.437+08:00memang sekarang ni tengah demam CPAB...kenyang mak...memang sekarang ni tengah demam CPAB...kenyang makan di sana sini.Amiehttps://www.blogger.com/profile/04466121110469322533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-10134021821520408022011-12-21T15:45:59.763+08:002011-12-21T15:45:59.763+08:00kak madihaa!! kt umah tun dua2 roti pun laku.. ber...kak madihaa!! kt umah tun dua2 roti pun laku.. berdesupp dh habis. garlic roll dh buat dua kali. wiken ni akak tun balik akan buat garlic roll kali ke 3 dan CPAB ni sekali lagi. hehe.. mmg harum semerbak bau dlm umah.. best2!tun_telanihttps://www.blogger.com/profile/14570212177965572094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-37319388757564715502011-12-21T15:34:11.705+08:002011-12-21T15:34:11.705+08:00salam madiha, saya buat roti bila sejuk tak lembut...salam madiha, saya buat roti bila sejuk tak lembut lagi, macam mana nak bagi lembut macam roti ynag beli di kedai tu. masa uli pakai BM berapa lama, kena uli sampai tarik tepung tak putus ke/elastik?<br /><br />zanyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7500274005995348795.post-38148416905980348482011-12-21T15:26:11.440+08:002011-12-21T15:26:11.440+08:00salam kak madiha...
sedap kan roti nih..tak jemu ...salam kak madiha...<br /><br />sedap kan roti nih..tak jemu makan....kat umah pun dah ade permintaan suruh buat lagi...Anonymousnoreply@blogger.com