Wednesday, June 8, 2011

Gulai Tempoyak Ikan Rohu

Salam.... & bersua lagi....

Hari ni tayang Gulai Tempoyak Ikan Rohu yang dah lama di masak.... Masih menggunakan resepi Mariam yang sedap itu... Rasanya.. gulai tempoyak resepi ini saja yang aku boleh makan... memang sedap.. Terima kasih Mariam.  Agaknya.. sekarang Mariam dah pun habis berpantang kan? 


Jika maukan resepinya.. sila klik kat SINI yer.. ikannya boleh aje guna apa2 ikan yang digemari.. Terima kasih Mariam utk resepi yang dikongsikan.

En. abang beli ikan rohu seekor... agak besar jugak.. jadi separuh dibuat gulai tempoyak & separuh lagi di goreng bersambal... Ingatkan ikan rohu ni  aku tak boleh makan sebab ikan air tawar.. rupanya isi ikan rohu ni tak seperti ikan2 air tawar yang lain.. sedaplah pulak.. siap bagitau kat en. abang lain kali bolehlah beli lagi.. Kalau ikan patin tu aku memang takkan sentuh langsung!

Ini rupa ikan rohu yang telah disiang & dibuang sisik... 
abang bawak balik ikan yang dah siap bersiang...

Ok... jumpa lagi..

3 comments:

  1. Salam Madihaa..
    Ikan air tawar yer?? Mama cuma reti mkn ikan patin jer.. ni isi ikan rohu mesti lembut kan?

    ReplyDelete
  2. as-salam
    sungguh menyelerakan tempoyak ikan rohu ..ikan rohu tu macam tak kenal lah.. tak tahu ikan apa..kat singapura tak jual tempoyak, kalau ada blh cuba resepi ni..

    ReplyDelete
  3. assalam,
    pertama kali dgr / nampak ikan rohu...tapi nampak menyelerakan.

    ReplyDelete