Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, September 23, 2010

Salam Aifilfitri

Salam Aidilfitri buat semua...

Tentu masih dalam mood raya lagi kan? Dan tentunya.. ramai yang sibuk membuat open house & menerima jemputan open house di sana sini.. untuk tahun ini.. nampaknya kami tak buat apa2 jamuan hatta open house kecil2an pun.. kerana keadaan tak mengizinkan. Tunggulah Alin besar sikit barulah selesa nak masak2.. Sekarang ni.. kalau kita dok dapur lama2 Alin seakan jeles.. boleh disendeng2kan badannya asyik nak berkepit dengan ibunya aje. Kadang tu.. sambil kacau gulai sambil dukung dia.. abis camnolah ibunya ni nak masak2 byk2. Lainlah kalau ada pembantu rumah.. ringanlah sikit kerja.. ini semua benda kita nak handle sorang.. manalah larat.. Nak main order2 tak berapa nak mampu.. hehehe.. Takpelah.. tahun2 lepas dah selalu buat.. so tahun ni.. kita terima jemputan org ajelah.. hehee..

Maaf juga pada pengunjung blog ni kerana tuan rumah dok senyap aje dari sebelum raya. Ucapan aidilfitri pun takde.. maaf sgt2.. terlalu sibuk dengan rutin di pejabat & tugasan di rumah.. hari ni barulah free sikit.. so nak masukkan sikit gambar2 kenangan semasa Aidilfitri pertama baru2 ni semasa di Keratong, Pahang. Kami beraya di Pahang pada raya pertama kemudian raya kedua kami beraya di Trengganu pula walaupun tiada dlm perancangan pun nak balik Trengganu.. dah rezeki.. hehe..

Layan ajelah gambar2 tanpa cerita ni ye. Kalau nak baca cerita2nya.. silalah klik MaDiHaA's fotopages di link sebelah tu ye.

 Aidilfitri kami.. Masa ni kakak Dini dah pegi beraya dengan sepupu2nya kat rumah jiran2 tokma.. nak bergambar dari awal tak dapat sebab pagi2 dah ramai tetamu yg datang..


Antara persiapan kami sebelum aidilfitri menjelang..



Juadah yg terhidang di atas meja..



Tapai & kuih muih..



Anak2 jiran yang datang berkunjung.. masing2 semua dah ada anak... hehe...



Ini je yang ada gambar anak2... ini pun tak lengkap semua...




Sekian, jumpa lagi.

2 comments:

Lya Colours said...

banyaknye makanannnn
slurppp
kak dini buat rambut raya nampak
kiuut
hihi

Ruziawati Bukhari said...

akak.. meriahnya raya!! suka tgk gmbr ni semua.. semua makanan sedap2!!

kek masam manis tu.. yummy!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...