Terima kasih kepada yang sudi follow....

Tuesday, June 1, 2010

Roti Jala Kari Ayam & Karipap Frozen Tempahan

Lama tak berupdate blog ku ini.. almaklum agak lama bercuti.. Hari ni baru masuk kerja.. update sikit tempahan yang aku terima minggu lepas. Gambar2 ni semua di ambil dari handphone aku aje.. Roti jala & kari ayam inilah yang tak sempat aku ambil gambar guna kamera dapur aku.. sebab hari yang sama masa aku buat roti jala ni lah kamera aku rosak dikerjakan dek anakku si Haziq.. sabor ajelahh.. Jadi mulai dari sekarang.. kalau pun ada experimen terbaru dari aku.. pakat2 tengok gambar kelabu asap ajelah yer.. Nak beli kamera baru belum ada bajet lagi... kena tunggu bonus hujung tahun ni ler gamaknyer.. atau kita tengok ler berapa lama aku boleh sabar menunggu nak beli kamera baru.. hehe.. maklumlah.. aku & kamera agak sukar dipisahkan.. bila kamera takde ni.. rasa mcm hilang anak aje...

Okey.. roti jala & kari ayam ni tempahan dari jiran depan rumah ku untuk minum petang.. TQ Laily sudi lagi menempah.. Alhamdulillah.. tak putus2 awak menempah yer.. moga awak terus dimurahkan rezeki hendaknya.. Amin..

Roti Jala (1 kg tepong) & Kari ayam + kentang (1 ekor ayam)


Ini pulak.. karipap frozen yang makcikku mintak tolong buat untuk hantar ke customer tetapnya. Sebab masa ni.. makcikku tak berapa sihat.. jadi aku tolong ler sikit2 untuk penuhi stok yang diperlukan.. Kalau ikutkan makcik suruh aku buat banyak lagi sebab customer dia ni nak buat jual.. bukan utk makan sendiri.. Tapi aku hanya sempat buat 13 peket aje.. (13 x 12 = 156 biji) dah tak sempat nak buat lebih lagi sebab masa ni aku sibuk nak berkemas pakaian untuk balik kampong sempena cuti wesak bebaru ni.. Alhamdulillah.. sikit2 pun rezeki juga kan.. syukur..



(Kepada yang menempah karipap frozen.. harap sabar menunggu ya.. maklum saja.. aku baru balik bercuti di kampong.. belum sempat nak buat lagi.. minggu depan kena hantar pengantin ke Negeri Sembilan, minggu satu lagi kena balik kampong husband pulak sebab sepupunya pulak nak kawin.. jadual agak padat.. harap anda semua sabar ya.. insyaAllah.. order anda akan cuba ku siapkan bila berkesempatan. Terima kasih kerana sudi menempah & menunggu)

2 comments:

JaSSNaNi said...

salam kak... :)
lama cuti.. balek kg ke?? hehehe.. mesti banyak keje menunggu atas meja... kan kan..

wahhh.. dapat tempahan kipap lagi.. rajinnnnye kak.. dah la bekerja... ade anak kecil lagi.. sempat lagi siapkan tempahan itu dan ini..
wahhhh caiiyokkk caiiiyokkk..

kaksu said...

salam madihah, nak tanya sikit, wat kulit karipap tu camnerek? coz bila akak buat simpan esbox bila nak goreng tepung tu tak cantiklah n melekat pulak tu...letak telur tak kat adunan tu? sorry akak banyak tanya, terima kasih madihah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com