Tuesday, May 19, 2015

Gubahan Hantaran Untuk Pertunangan Adik Ipar Ku...

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Jumpa lagi hari ni 1 Syaaban dah ye.. hanya tinggal sebulan lagi nak sambut Ramadhan.. cepat betul masa berlalu.  Yang belum habis ganti puasa tu cepat2lah bagi habis ye... 

Oklah seperti yang dijanjikan.. hari ni nak kongsi hasil gubahan hantaran yang MaDiHaA buat untuk adik ipar masa dia bertunang 2hb Mei 2015 lepas.  Tak banyak pun yang dibuat. Hanya gubahan sirih junjung, sejadah, tuala & puding betik. Pastu susun2 buah & tepek2 reben pada bekas kek, coklat. Coklat ikan tu mak saudara suami yang buat. MaDiHaA cuma hias2 bekas dia je. Manakala pahar tu memang dah siap diletakkan bunga. Pakai pahar recycle je tu... pahar masa adik ipar lelaki kawin aritu. Ni yang bertunang adik ipar perempuan.  Tak baik membazir kan benda dah ada... 

OK jom layan gambar.. Sorry takde step by step utk gubahan2 ni semua.. sekadar kongsi idea je. Ini pun idea2 lama je... maklumla kurang kreatif.. haha..


Gubahan sirih junjung simple je... terlupa nak beli segala aksesori untuk sirih junjung.. so takdelah bunga pinang, gambir & kapur bagai tu... hihi... 



Gubahan sejadah MaDiHaA buat katil ada 2 bantal you... tapi setting kurang center tu nampak tak? kalau tak nampak alhamdulillah.. kalau nampak buat2 tak nampak sudah.. hihihi.... nak buka balik dah malas... haha..




Gubahan tuala... biasanya memang orang buat buah2an je senang keje kan... hihi...



Puding betik ni pun MaDiHaA buat.. takdelah nak gubah2 apa pun... ikat dengan reben & tepek bunga reben tu je... bawah puding tu MaDiHaA letak daun betik tau... tapi kena lapik plastik la atas daun tu.. karang terasa pahit pulak puding tu... hiks!



Inilah semua 7 dulang hantaran yang MaDiHaA siapkan... permintaan adik ipar & mertua ku turutkan sajalah walaupun tangan kurang berseni. Buat kerja yang kita minat ni memang seronok tau.. hihi...

Terima kasih sudi layan... jumpa lagi..


3 comments:

norhidana miswan said...

lahai lawonyer kak.... simple pun tp nampak menarik sgt...

comei sgt sejadah bentuk katil tuh... ala takat tak center skit je... takde hal...

puding betik tu pun lawo... ish mmg akan ni berseni

adda syuhada said...

cantiknyer..

Norhayati Mohd Isa said...

Cantiknya Madiha..
Untung kalau tangan kreatif ni..
Buat sendiri jer hantaran utk keluarga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...