Monday, August 24, 2015

Pulut Kuning Berhias & Kek *Tempahan*

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Sejak handphone MaDiHaA rosak sebelum raya hari tu... terpaksa MaDiHaA tutup order untuk sementara kerana masalah komunikasi.  Alhamdulillah sekarang telefon dah kembali berfungsi & dengan itu MaDiHaA buka order kembali.

Untuk tempahan pertama selepas raya MaDiHaA terima tempahan ulangan iaitu dari Kak Izan yang dah masuk kali ke 2 order pulut kuning berhias.  Terima kasih kak sudi order & sokong bisnes kecil saya.  Syukur alhamdulillah Kak Izan suka dengan hasilnya. Saya ucapkan semoga majlis itu berjalan lancar... Amin...




Ini pula tempahan ulangan dari En. Asri.  Dulu pernah tempah pulut kuning hari jadi.  Kali ni tempah Kek Lobak Merah Kacang Pecan & Kek Kelasi Mabuk (dua2 special request ni).  Mohon maaf rupa kek kurang memuaskan.  Harap2 tidak menjejaskan rasa.  Kek Kelasi Mabuk tu memang sangat2 sedap.  Terbayang2 keenakkannya... Kek Lobak Merah tu pula... istimewa sikit sebab permintaan customer nak letak kacang pecan... selalunya kita letak kacang walnut.  Tapi customer tak kisah pasal harga... so kita ikut jelah.  Kacang pecan ni mahal betul harganya... terkejut tengok harga kat kedai bakeri.. huhu...



Ini rupa Kek Kelasi Mabuk yang MaDiHaA pernah buat dulu... Jika ada yang berminat nak mencuba.. boleh klik resepi kat sini

Jumpa lagi..

7 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Teruja pulak tengok kek kelasi mabuk tu..
Cantik pulak hijau nya :)

Herny Hafiz said...

cantiknya hiasan pulut kuning tu. first time saya tengok di hiasa macam ni. terbaik laaa..

www.hernyhafiz.com

lieyalatif said...

ya Allah kak....halus betul hasil tangan akak kat pulut tu...cantik hiasan die.... buat hantaran kawin tu mesti gah tuh....atas dulang tersergam indah pulut dgn hiasan comel gitu.....

agen resmi Balikpapan said...

nampak sangat sedap , ijin copy resepnya !! Jelly Gamat Luxor

agen resmi Balikpapan said...

nampak sangat sedap , ijin copy resepnya !! Jelly Gamat Luxor

Nur Suhana Mohd Sharif said...

Assalam Kak..mcm ne nk temph kt akk y?

obat alami tradisional said...

keliatannya sangat enak kuenya !!

Terapi Obat TBC

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...