Wednesday, January 13, 2016

Pulut Kuning Berhias *Tempahan*

Assalamualaikum & salam sejahtera...



Lama sungguh menyepikan diri.  Kesibukan melanda sejak sebelum buka sekolah sampailah dah buka sekolah. Berganda2 sibuknya.  Warm up sikit blog kesayangan ni dengan entry Pulut Kuning Tempahan Datin Rosnani tahun lepas yer.  Jangan marah ye, Puan blog posing dengan Pulut Kuning Berhias yang meriah ni ye.  Rasanya... selama menyiapkan tempahan pulut kuning customer, inilah pertama kali puan blog berkesempatan posing dengan pulut kuningnya sendiri... hehe.  Bukan apa, selalu tu pulut kuning diambil customer awal2 pagi. Jadi memang takde siapa yang boleh snapkan gambar.  Kali ni pulut kuning customer nak ambil petang sebab pulutnya nak digunakan sebelah malam... kebetulan en. suami pulak cuti hari tu.. jadi... bolehla puan blog posing2 sikit dengan pulut kuning yang didekonya.  Teringin jugak nak buat kenangan dengan pulut kuning ni sebelum diambil customer. Pulak tu pulut kuning kali ni nampak meriah sangat.  Puan blog tengok pun seronok.  Permintaan customer nak bunga2 memenuhi seluruh permukaan pulut katanya, Puan blog menurut sahaja kehendak customer.  Janji customer berpuas hati.  Itu yang utama...

Oklah... layan gambar2 lagi ye.. mood rajin pulak nak edit gambar kali ni...

Terima kasih banyak2 Datin Rosnani yang sudi menempah pulut kuning berhias ni dengan saya. Pulut kuning ini menggunakan 2 kg beras pulut. Berat selepas pulut dimasak sudah tentulah lebih berat dari 2kg.  Bertambah2 berat jadinya lepas siap dideko bila dah ditambah2 dengan bunga2 dari sayuran tu.. hihi..


Hmm... kalau ada yang berminat nak menempah.. jangan segan2 hubungi MaDiHaA ye... nombor tertera di sebelah kanan blog ini.. Terima kasih..
Jumpa lagi...

8 comments:

Fazleyatul Aini said...

sejuk tangan akak ni cantik je deco nya

Nooriah Abdullah said...

best nya kalau pandai mcm madihaa
kaknoor bab menghias mcm ni serender keras tngan ku hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Fazleyatul Aini : alhamdulillah lya... terima kasih lya..

Nooriah Abdullah : syukur kak... semuanya anugerah dariNYA... amin...

Gee® said...

Canteknya...

norhidana miswan said...

perkh.... lawo gila kak...

nk mkn pun syg,.....

Zain Fadad Abdullah said...

cantik sekali ,

Cara Menurunkan Asam Urat Dan Kolesterol Ekstrak Alami

Othman Zan said...

Assalam. Cantiknya..

Cik Ash said...

Comelnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...