Tuesday, July 2, 2013

Apam Polkadot & Creampuff..

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Maaf ye visitor & follower sekalian.. lately ni dah jarang-jarang dapat berkongsi resepi2 baru.  Sudah kekurangan masa & kelapangan untuk bereksperimen kat dapur nun sejak2 menyibukkan diri dengan dunia bisnes sambil-sambilan ni.  Nak buat macamana kan.. bak kata orang.. rezeki jangan ditolak..

Oklah untuk hari ni.. hanya dapat update order atau tempahan baru2 ni... Terima kasih kepada semua customer yang sudi menempah dengan MaDiHaA ye...


Sabtu kelmarin MaDiHaA bermarathon menyiapkan 300 pcs apam polkadot.  Rasanya ini pertama kali menyiapkan tempahan apam yang paling banyak dalam masa satu hari.  Ambil masa hampir 8 jam bermula dari mengadun sehingga siap packing.  Mungkin MaDiHaA yang lembab kot.. orang lain mungkin dapat siapkan cepat dari MaDiHaA.. hehe.. takpelah.. kita buat slow2 asalkan hasilnya memuaskan hati pelanggan.  Tak ramai yang sanggup ambil tempahan apam ni sebab kerjanya cerewet, ambil masa yang lama tapi untungnya sedikit.  Tapi takpelah.. bagi MaDiHaA untung sikit pun takpe yang penting kita buat dengan ikhlas demi kepuasan pelanggan..



100 pcs apam polkadot tempahan dari En. Mohd iaitu kawan Anje. 
200 pcs apam polkadot tempahan dari Puan Rafidah bagi pihak customernya.
Terima kasih buat kedua2nya ye.   




Ini pula repeat order dari Anje... hari tu dah order creampuff.. kali ni order lagi sekali..
50 pcs creampuff
50 pcs apam polkadot
Terima kasih Anje.. tak putus2 bagi sokongan dengan bisnes kecil akak ni..


Creampuff selepas dibedak.. hehe..

Jumpa lagi..

21 comments:

rahel said...

Waw...gebunya apam itew....cream puff mengancam...semua makcik berkenan...semoga sentiasa laris manis jualan kuihnya ya mbak Ratna...

Lydia Miza said...

Nak cuba cream puff. Susah x buatnya kak? Beli kat psr mlm x sedap

norhidana miswan said...

kalu dekat dh lama dh tempah kt akak... terliur nengok cream puff tuh...

Fazleyatul Aini said...

comel2 je apam tu

Gee® said...

Rajinnyaaa... byk masyuk tuuuu....

Qhaifa Nur said...

geram nur tengok cream puff tuh...

ALoNa CintamaniszLite said...

geram jer ngan kedua2nya tu..ish..ish..bila laa nk dpt merasa ni..

Bbwana adienia said...

salam kak madihaa..

wah, banyaknya tempahan apam polkadot tu..semuanya siapkan dalam satu hari ja memang sakit belakang tu kak..hehe..apapun, mudahan murah rezeki lagi kak..

Umie Jazz said...

Assalamualaikum...amboi2 semuanya sedap2...dan gebus2 belaka..mudah-mudahan bertambah rezeki puan...amin...

Salmi Khairil said...

mengancamlah kak..Idolaku

man said...

Brp harga itu kok..hehehe

Mamasya said...

Aslmkum Ratna
sama dg sy blog tak update....sibuk..Alhamdullilah rezki dtg jgn ditolak. apam tu mmg nampak mudah tp kalau yg pernah buat byk mcm Madihan ni tahulah bgmana cerewatnyakan....

Viva Sakura said...

rajin tul madihah ni....

Sury Abil said...

Salam singgah ni..dh jadi tokey gak ye...alhamdulillah kan...rezeki...masyukkk..cantik2 apam dot dot tu..sy x berani buat lagi...suka tgok kwn2 buat.

Diana said...

Salam kak..
Nak order jugak boleh..? Berkenan kat creampuff.. Akak duduk dekat mana ye?

lieyalatif said...

alhamdulillah....gitu laa rezeki org pakar memasak ni kan heheheeh...moga bertambah2 murah rezeki akak sekeluarga.....

comel n gebus nampak apam tu kak.....mia mija suke mkn tuuu..penah gak order dulu2....dieorg suke filling strawbery....

Amie said...

Madiha,
Amie pun terasa bezanya sekarang ni... dulu setiap hari dapat update resepi masakan, tapi sekarang jarang-jarang pula sebab masa lebih di dapur ditumpukan untuk menyiapkan tempahan.
Terima kasih ye Madiha, di atas sokongan & semangat yang diberi, dan segala perkongsian suka duka Madiha selama ini dalam menangani karenah pelanggan. Amie akan jadikannya sebagai panduan & motivasi untuk Amie yang sedang mamai mamai dalam dunia niaga ni he heheh

mama sara nur said...

Assalam kak
Byknya, alhamdulillah rezeki tu
tp memang penat wat apam dot dot ni, sy 100 pun jenuh nk siapkan he hee
yg penting kepuasan pelanggan dan kita jg rasa puashati kan k madiha

Cida de' Nuanza said...

mak aiii...bersusun order...tetiba rindul plak nk amik order

zila norazila said...

buat apam mmg cerewet sikit..tp klu dh tgk hasilnya mmg puas hati..gebu2 la kak..kemas lg..moga rezeki smakin brtmbah yer..

Fatihah Rasidi said...

Boleh saya tau harga utk creampuff? No tel akak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...