Wednesday, July 10, 2013

Tempahan Sebelum Ramadhan ~ Kek, Apam & Cream Puff

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua..


Hari ni MaDiHaA nak habiskan dulu sedikit gambar-gambar tempahan yang dibuat sebelum bulan Ramadhan baru2 ni.. order minggu lepas.. Alhamdulillah.. masih ada yang sudi nak menempah dengan MaDiHaA walau dah hampir Ramadhan. Gamaknya.. inilah yang dikatakan rezeki... tak disangka2 rezeki datang berturut2 hari bermula Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad.. ingatkan dah boleh simpan mixer bagai tu.. hehe... Apa2pun MaDiHaA ucapkan terima kasih banyak2 pada semua yang sudi menempah...  

Jom tengok apa yang MaDiHaA buat...  tak banyak.. tapi semput jugakla hehe..

1 biji kek span coklat, layer & frosting buttercream


Selain kek.. kak Raf order juga 200 biji apam polkadot..

Tempahan dari Kak Raf untuk majlis harilahir anaknya Sara berusia 15 tahun (tu gambar masa dia kecik).  Happy Birthday ye Sara.. semoga impian menjadi hafizah tercapai.. sejuk perut ibu mengandung.. khabarnya kak Raf bawa semua ni ke asrama anaknya untuk sambut bersama kawan2nya di tahfiz..   Saya mintak halal ye kak jika ada apa2 yang kurang.. Terima kasih..



150 apam polkadot
100 apam ladybug

Tempahan dari Lin... tempahan paling jauh... dari JB... tp family ada kat sini jugakla.. hehe.. tak sempat nak jumpa Lin sebab Lin masih dlm perjalanan.. Lin pesan pada kawannya suruh ambil apam kat ofis MaDiHaA.. Terima kasih ye Lin..

125 biji apam ladybug merah
125 biji apam bee kuning
(gambar tak clear pulak)


Tempahan dari Liza... terima kasih Liza sudi menempah.  Kalau ikutkan liza nak tempah lagi baru2 ni.. tapi terpaksa MaDiHaA menolak sebab dalam bulan puasa ni.. rasanya tak sanggup nak berjaga malam.  Kalau boleh.. bulan puasa ni biarlah kita perbanyakkan ibadah dari mengejar duit yg tak pernah cukup tu kan.. kalau dipaksa2 juga.. takut badan sendiri yang tak tahan.. kang tak terkejut utk bersahur & lagipun.. takut pula mengantuk kat ofis.. jika weekend Sabtu & Ahad insyaAllah..


50 biji cream puff
50 biji apam polkadot

Tempahan dari adik yang manis.. aduhai.. terlupa nak tanya siapa namanya.. hanya sempat bertemu sekejap je kat guard house depan apartment MaDiHaA.. apa2pun.. terima kasih atas tempahan ye dik... jika ada yang kurang akak minta maaf & harap di halalkan ye...

Selamat menunaikan ibadah puasa...


10 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

satu hari nanti...sy nak tempah jugak kat akak...insyaAllah..

Khariatul Hakmah said...

salam kenal...sy khai n the latest follower...geramnyer tgk apam akk rs cm syg nak mkn cute :)

norhidana miswan said...

bestnyer, kalu dekat mmg hari2 dana tempah kt akak kuih yg sedap2....

Munnafendy said...

xbkk tmpahan kuih raya ke?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Munnafendy: taklah mun... akak ni org yg paling malas nak buat kuih raya.. cepat jemu.. hehe.. buat sikit2 bolehla..

Bbwana adienia said...

salam kak..

bestnya tengok tempahan akak yang masyuk ni..syukur la murah rezeki.

Salmi Khairil said...

banyaknyer tempahan akak...rezeki sebelum ramadan..saya suka betul tengok apam ladybird akak..bulat jer..comei

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ermmm semuanyer cute n comel...kalo anak saya kalo yang pink2 memang suka sangat la dier...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat berpuasa Madihah...
Cantek kek tu... kalau anak dara akak tengok mesti berhajat juga tu :D

obat alami tanpa efek samping said...

penampilan kue - kue nya sangat menarik dan keliatannya sangat enak . jadi pengen nyoba !!

http://bit.ly/210LBmH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...