Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, June 6, 2014

Tempahan kuih muih..... & cerita anak2 asuhan Mak Ani...

Assalamualaikum & salam sejahtera....


Pagi ni share gambar tempahan kuih muih bulan lepas ye.. dok beratur je nak tunggu giliran masuk blog... hihi... Terima kasih kepada semua yang sudi menempah kuih-muih dengan MaDiHaA ye.  Jika ada yang terkurang dimana-mana mohon dihalalkan dunia & akhirat...

Tempahan dari Yan.. 1 loyang puding roti marble, 50 biji kuih cara berlauk & 100 biji karipap.  Terima kasih Yan sudi order.. harap berpuas hati...


Tempahan dari Zureen... 50 biji apam polkadot & 100 biji baby polkadot dengan tema putih & purple.  Tq very much Zureen di atas tempahan..


Ini pula tempahan dari Shida ibu teman sepermainan anak kat rumah pengasuh tu... sambut birthday kat rumah pengasuh.  Shida tempah kek coklat moist & 50 biji apam polkadot.  Kek tu bersaiz besar.. buat 1 1/2 adunan... deko memang tak lulus hihihi.. tapi memang dah cakap awal2 kat Shida MaDiHaA tak reti nak deko lawo2.. tambah2 hari bekerja memang terkejar2... dia kata takpe..yang penting sedap.. hehe.. inilah dia kek choc moist yang MaDiHaA cakap tu... memang semua puji sedap.. bukan nak angkat bakul sendiri.. tapi memang betul resepi yg digunakan ni memang best.  Apam tu pulak.. MaDiHaA sedekah je kat budak2...

Inilah dia anak2 asuhan Mak Ani... besday boy no 2 dari kanan Irfan the handsome boy... anak kacukan melayu & mamak.. hehe.  Ada sorang lagi baby & sorang lagi boy takde dalam gambar.. Yang kanan sekali tu pula hanya duduk sini masa cuti sekolah je sebab adiknya (no. 2 dari kiri) memang transit kat sini sama macam anak MaDiHaA.. balik tadika duduk sini termasuk yg boy sorang pun mcm tu juga.  No. 3 dari kanan tu pun transit je sebab dah masuk tahun 1. Sebelah dia pulak.. baru je duduk dengan Mak Ani sebab kes pengasuh lamanya macam ada sikit2 membuli budak tu.. kesian dia sebab dia jadi sugul sejak duduk situ sekian lama.  Sejak duduk rumah Mak Ani barulah ceria.  Cuti sekolah ni meriahla semua ada kat rumah Mak Ani... Ramai kan? hehehe.. memang meriah... pening kepala mak ani nak handle budak2 cuti sekolah ni...  Apa2pun.. mak ani memang bagus jaga budak2.. anak2 asuhannya semua sayang kat mak ani.. MaDiHaA hantar anak2 sejak Haziq umur 2 bulan hinggalah dia masuk tahun 1 baru tak hantar sini.. itu pun time cuti sekolah merengek nak pegi jugak sini (tapi kali ni MaDiHaA suruh dia duduk dengan kakak dia je kat rumah.. taknak nyusahkan mak ani sebab sekarang ni dah ramai sgt budak2 kat rumah mak ani).  Adik Alin.. hanya tinggal setahun setengah je lagi duduk sini.. dah masuk tahun 1 nanti takdelah duduk ngan mak ani lagi... hmm.. oklah.. berjela pulak entry tempahan kali ni ngan cerita anak2.. hehe.. layan jelah ye...

3 comments:

Phong Hong said...

Seronok bebudak makan apam polka dot :D

Emy Omar said...

Sedapnya kak..jauh sangat kita ni kalau tak dah lama Emy order macam2 dengan akak.Berkenan betul puding roti marble akak tu hah

Liza said...

nmpak ceria apam polkadot tu, ni mak budak pun suka...hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...