Terima kasih kepada yang sudi follow....

Wednesday, January 18, 2012

Ayam Kukus Bersayur lagi...

Assalamualaikum....
Sibuknya hari ni... tak larat nak menulis panjang2.. jadi tayang menu ulangan sajalah.. Resepi sihat kesukaan semua rakyat jelata dalam rumah... hehe... kalau nak resepi klik jelah kat SINI ye. Kali ni hanya guna bunga kubis, brokoli & celery. Lepas siap kukus terus digaul rata sebelum dihidang. Itu je beza dari yang tunjukkan dulu. Rasa tetap sama. Sedap!


Maaf tak sempat nak berblog walking lantaran kesibukan yg teramat. InsyaAllah jika ada masa di lain hari.


10 comments:

CT Delima said...

As'salam Ratna

Dah petang baru sempat ct singgah. tenet slow tu yang merangkak2 nak BW segala. Mana2 yang tertinggal tu esok pagi ct singgah..biasalah waktu pagi laju sikit bila dah petang bawak kemalam mulalah menyemput..hihi

lauk2 macam ni selalunya ct goreng bila anak2 dan Hubby nak makan. Makan panas2 baru sedap dok ratah kan Ratna.. :)

Amie said...

ini menu yang menyihatkan!kurang kolestrol...!

susumanis said...

looks yummy..nk try la later later :) tq ya

Yatie said...

singgah sini tngk ayam kukus, menu yg simple dan sihat ni...suka makan brokoli....

HomeKreation said...

Salam Ratna. Masakan yg sihat ni! Mesti senang jer ni kan...

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. kak, kaki nani dah baik sbnarnya.. yg patah hari tu dah ok,, dah boleh jalan elok2 tak senget2 dah.. tapi amik masa hampir 2 bulan gak utk jalan betul tu kak.. last2 awal tahun ni, nani nak turun tangga kat opis, terSKIP satu anak tangga, tak sedar yg nani tak pijak anak tangga tu.. last2 terpeleOk jatuh tersimpuh kat situ.. tak de sesapa, sib baik tak de org tengok, kalau tak malu wooooo.. time tu nak turun tangga sbb nak gi boh parking kete ticket parking tu.. tapi kaki yg sama tempat yg sama gak yg kena.. sib baik tak retak balik.. cuma bila solat sakit la time tahiyat akhir tu.. hihihi.. balik umah bagi tau asben dia ckp nani ni lembik kaki kot, suka terpeleOk sendiri.. nak wat camne, mak nani pun kata yg sama.. hihi

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

hem,,,Madiha kalau masak sampai rumah akak baunya..akak suka resipi macam ni.

quinnie said...

suka nya saya resepi simple2 cam gini....:)

rahel said...

Rahel pun suka resepi cam ni..menu sihat..

MULAN said...

menu sihat... sesuai utk pesakit2 kat rumah saya sekarang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...