Terima kasih kepada yang sudi follow....

Wednesday, September 21, 2011

Jamuan Sempena Aidilfitri 2011 di Kediaman Hamba....

Assalamualaikum....


3 minggu sudah berlalu... terasa janggal pula nak memulakan entry ni bila dah lama menyepikan diri... Tak tau kenapa mood mengupdate tiada sejak2 pulang  beraya dari kg tempohari... Ada masa kadang2 sempat juga melawat blog kawan2... tapi kebanyakannya tak tingalkan jejak sebab segan blog sendiri tidak berupdate.. hehe.. Apa2pun.. hari ni kuatkan semangat untuk mengupdate blog ku ini walaupun tiada siapa yang kisah atau peduli aku update ke tak update.. kehkehkeh... opsss..! ada juga sebenarnya yg bertanya... Thanks ye Lyacolours yg sudi bertanya akak bila nak update blog... ok... akak mulai dengan entry makan2 ni yer... gambar raya memang takde ye dik..

Oklah.. untuk permulaan sesi memanaskan enjin........ aku update gambar2 semasa aku buat jamuan sempena Aidilfitri 2011 secara kecil2an pada 16 September 2011 di rumah kami khas buat sanak saudara yang ada kat Selangor & KL, jiran2 & sahabat handai... Bukan open house yer.. cuma jamuan kecil2an saja yang mampu dibuat.. Terima kasih kepada yang sudi hadir.. 

Oklah.. layan gambar pula yer...

Antara kuih muih & pencuci mulut yang sempat aku sediakan pada hari tersebut...



Kuih serimuka tu pemberian makcik ku.... sedapp!!


Menu utama... Soto Ayam yang menggunakan 3 ekor setengah ayam... Jangan tak tau.. soto ni yang pertama kali ku buat dalam seumur hidup... hehe.. Terima kasih Yatiememories untuk resepi yang sedap ni... Tak sangka jugak berjaya masak soto dengan kuantiti yang agak banyak sedangkan ini cubaan yang pertama.. Berani2kan diri mencuba.. hehe.. Terima kasih juga pada  Izahdaut & Mas yang membuatkan akak terliur bila dengar cerita & gambarnya tu.... hehe..  Cucur udang tu pulak.. hampir 1.5 kg tepong ku bancuh... alhamdulillah.. puas hati tengok tetamu menjamu selera... Terima kasih juga pada abang & kakak Dini yang banyak tolong ibu pada hari kejadian...



Antara tetamu yang hadir... masing2 dah kenyang masa ni.. hehe.. sebenarnya ni sepupu2 & anak2 sepupu ku... ada dari PJ, Cheras & Semenyih... semua berkumpul.. seronok!


Tetamu silih berganti... ini jiran2 pulak.. hehehe... ramai lagi yang datang awal dari ni.. tapi tak sempat nak ambik gambar semuanya terutama masa tetamu memenuhi ruangan rumah... sibuk betul.. tapi seronokkk & meriah...!



Hubby & anak2 bergambar dengan kazen2ku yang paling rapat sekali.....

Adik Alin yang dah pandai bawak diri.... sporting.. tak mengacau ibu masak pun.. alhamdulillah... dapatlah ibu memasak dengan tenang.....

Ok itu saja cerita untuk kali ni..... Terima kasih..

17 comments:

Imah Jaafar said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa

Lya Colours said...

wah sedapnya soto. nyam nyam

adarnadzmie said...

byk nya menu open house....hehe

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Wah nampak sedap semuanya.Tahun depan jemput la akak skali.

JaSSNaNi said...

ermmmmmpphhhh,,, sedapnye soto.. suka makan soto plak skrg.. ehehehe.. dulu2 tak blajar makan.. rupanya sedappp giler kan.. kak..

Cendana Kasih said...

waaaa...meriahnyer... nampak sedap soto tu....akak pun tak pernah lagi wat soto, kalo bihun soto tu slalu ler..

ibundo said...

salam..
lama betul menyepi.
beraya lagi ke ni..
kat tempat bundo ni masih ada open house..

Juwita Jamaludin said...

Syoknya kat msia open house sana sini... Meriah raya2 dirumah akak mcm2 menu

Acik Erna said...

assalam madiha..adik tu..masih ada rantai puting nya ye..tak boleh tinggal lagi tu..
pandai dia layan diri sendiri..tak kacau ibu masak..

Kak Am said...

bnyk sungguh juadah.., rajinnya dia..! yg paling geram gmbr anak dara montel tu.. yg bergaya dgn puting kopeknya lagi..! heee..

tun_telani said...

byknyer menu akak.. kalau dekat mmg tun dh gi serang dah umah. musim soto ye skrg? nasib baik laa time raya aritu dh pulun mkn byk2 soto. kalau x sure termengidam. hihi

Maria said...

Meriah sungguh hidangan yang lazat2 tu MaDiHa...seronok gak tengok..

Citarasa Rinduan said...

salam lebaran buat kak ratna sefamily..
ayu ucap dah terlambat kan?
hehehhehe..
kak... mmg meriah makanan dan hidangan jua jemputan yang datang..
nampak meriah

Zaliedana said...

Assalam kak,Tula kak,igt nak msg juga tnya khabar sbb tgk blog akak xberupdate..,hehe,sy pon jrng2 gak update blog kak,kdang malas,kadang lappy wat hal,kadang2 tuh bz ngan anak2..Eh kak alin tuh tembam kan,anak sy yg 1st umo lbh kurang alin lah,mkin kurus,mkn xbape nak mkn sgt,ummi dia yg mkin kembang..Rajin betoi akak msk mcm2 jenis menu,sy pon duk teringin soto tapi xwat2 lagi kak,rempah soto mmg da,tapi malas betoi..

Nadz Nazharzan said...

Assallamualaikum kak Ratna..
Kak, bnyknya juadah.. Tulah kan, Nadz ni pun tengah mengumpul2 sisa2 mood utk berblogging seperti biasa. Tapi masih ada mood yang tercicir2 lagi ni..

NiezaMan said...

Assalam..byk juadah yg dimasak..seonok kan..
Budak Alin tu ..ke,ain lg dengan trompet dia tergantung ya..he3..

Diana @ Melley Mey said...

waaah... meriahnya... sedap2 plak tu juadah yang akak sediakan.... diana pun lom masukkan lagi kat blog kenangan raya.. kat fb jer.. huhu.. ntah sempat nak masukkan ker tak tu.. adeeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...