Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, April 19, 2013

Pulut Kuning Berhias *Tempahan*

Assalamualaikum & salam Jumaat.....




Hari ni jamu mata dengan gambar2 pulut kuning berhias yang MaDiHaA buat baru2 ni pula ye. 




Pulut kuning berhias dengan 5 ekor burung ni tempahan dari Puan Juliana untuk majlis akikah anaknya.. Terima kasih banyak2 ye Ju sudi menempah dengan akak.  Harap Ju berpuas hati & semoga majlis tempohari berjalan lancar & meriah..



Pulut kuning berlapis serunding ayam.. makan begitu saja tanpa rendang pun dah cukup sedap dah sebab serunding ni di import khas dari Kg Laut Kelantan... serunding yang memang dah terkenal sejak dulu hingga kini yang memang sedap...!






Terima kasih Juliana..

19 comments:

Ratu Hatiku said...

Cantiknya... sayang pulak nak makan... hihihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.cantik pulut kuningnya....'burung' pon comeiiiii

Chah said...

Ahkakkkkk....comeynya anak itik tokwi tu!!! Ehh ke snow man tu? Hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kreatifnyer...kemain canti pulut kuning tu...

Phong Hong said...

Cantiknya! Siap sekali dengan anak burung yang cute!

zana fahmi said...

Salam jumaat Madiha....cantiknya hiasan pulut tu. Kakpb tak pandai buat laa...

ummiaisyah said...

cantiknya pulut kuning tu..sy tringin nk buat camtu tau...tp takde yg order plak..heheheeh..tp kt susah beno nk cr daun pasli tu..daun tu yg naik seri kan...burung tu pon cumil sgt!

zila norazila said...

cantik la..lapis serunding lg..x yah susah2 nk cicah kan..

JaSSNaNi said...

pulut dengan serunding.. mmg sedap.. :) wahhh comelnye kak burung puyuh tu.. alahaiii.. geram tengok.. merah mulutnya.. :S

>> owhhh abang akak pun sama cam mr mama ye.. suka kidnap bunga kantan.. ingat2 esok nak buat laksa.. bukan utk nani.. sbb nani 1 tahun baru leh makan.. so buat utk mr mama.. dia demam sampai teringin laksa.. :)
anyway.. thanks for the wish to mr mama.. :) aminnnnnn
akak nye hujung bulan.. sama bulan yer ngan mr mama.. :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantekkk nya kak Ratna... sayang pulak nak potong ... brpa satu tempah tu kak ?

Queenie said...

laaa....teringat ka tpulut kuning utk hantaran adik bongsu saya bertunang tahun lepas...sampai kepagi saya dok menghias...hehehe..
gambar pulut kuning saya tu ada dalam post tahun lepas bulan 6 rasanya...

musim org bertunang, mmg pulut kuning la yg selalu ditempah, kan? tp saya lebih seronok menghias pulut kuning dari menghias kek...heheh

utk hari Ahad nanti pun saya kena masak pulut kuning lagi...suka sangat sebab boleh sambil tumpang makan! hehehe

Qhaifa Nur said...

selalu makan dengan rendang...
makan dengan serunding pun sedap juga...
kreatifnya pulut kuning ni..

Mas said...

cantikkkkk
suka mas tengok

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Cantik la madiha...berkenan sungguh kak ros tengok.

faa.rosli said...

Comel sgt........sekali sekala sambut beday ngan pulut kuning best gak...

Amie said...

Oh Madiha! Memang sungguh berseni tanganmu itu... patutlah orang suka tempah kat dia...kalau dekat Amie pun nak tempah juga! Cantik!!!

mama sara nur said...

assalam k.madiha
cantiknya kak
pandai k,madiha menghiasnya

zamzurina zulkafli said...

brp ye? bermunat nk tempah. zamzurina@gmail.com

Noor Yusoff said...

As salam Madiha...sungguh cute anak burung tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com