Friday, April 26, 2013

Tempahan ~ Blueberry Cake & Sandwich......... alhamdulillah...

Assalamualaikum & salam Jumaat....


Just quick update hari ni ye... jadi cuma update tempahan hari Sabtu lepas 20hb.  Alhamdulillah terima kasih ya Allah untuk rezeki mu yang tak pernah putus walaupun bukanlah berderet-deret.... hehe... kalau berderet2 nanti MaDiHaA sendiri yang tak mampu nak buat pula.. hehe.. Apa2 pun terima kasih tak terhingga kepada semua yang sudi menempah dengan MaDiHaA...



Kek Span Bluberi ni ditempah oleh Nurul Huda sempena hari lahir ibu tersayang.  



Menggunakan kek span/sponge berperisa bluberi dilapisi freshcream & blueberry filling & disalut juga dengan freshcream.  Deko bahagian luar ala-ala deko Blackforest Cake.. menggunakan maraschino cherry sebagaimana permintaan Nurul.  Tapi ini bukan kek Blackforest ye.. sebab bahagian dalam kek atau bahagian fillingnya tak menggunakan dark pitted cherry pun.. hehe... Teringat dulu masa masuk kelas Chef Anuar Deraman.. kami pernah bertanyakan dengan Chef boleh tak gantikan dark pitted cherry dengan blueberry filling kalau nak buat kek Blackforest.. Chef Anuar kata kalau ganti blueberry filling tu dah tak bolehlah guna nama Blackforest lagi sebab bahan utamanya (dark pitted cherry) dah takde dlm kek tu... Jadi kek ni MaDiHaA gunakan nama Blueberry Cake.




Ini pula 70 pek sandwich sekali lagi tempahan dari AJK masjid di taman perumahan yang pernah MaDiHaA tinggal dulu.  



Kali ni dalam setiap pek diminta letakkan 1 keping sandwich sardin & 1 keping sandwich telor.  Order yang sebelum ini mereka minta letak asing2... kali ni barulah adilkan sebab setiap orang dpt rasa kedua2 sandwich.. hehehe...

Jika ada yang nak order.. jangan segan2 hubungi MaDiHaA ye.. (nombor telefon di sebelah kanan sidebar).  Untuk tempahan sandwich berjumlah besar MaDiHaA hanya ambil tempahan untuk hari Sabtu & Ahad sahaja. Harap maklum.

Terima kasih

15 comments:

Ema Rie said...

salam singgah...
http://emashaklee.blogspot.com/
Shaklee Independent Distributor...

Ratu Hatiku said...

Sedapnya tgk kek tu...yummy..

JaSSNaNi said...

alhamdullillah... moga murah rezeki selalu ye kak... nani tengok sandwich tu terguda terus.. boleh rasa kedua2 nya skali sbb dah kombine camtu kan.. kalau tak org amik sorang 2 lak nanti tak cukup pula ye... :) kek tu rich of topping.. macam nak cuit2 je rasa.. hehehehe

adda syuhada said...

nampak menarik jer kek nih..

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, moga selalu dimurahkan rezeki...
tengok kek teringat besday afnan isnin depan...
sandwich letak macam tuh sama rata, adil untuk semua...

Mamasya said...

Aslmkum Ratna
Alhamdullilah rezki dg tempahan itu. tengok kek nampak yummy..
re; citer Mr bean dg kepla ayam belanda tu...mmg lucu.kalau tengok dok gelak je.
re; Ratna sy ada tinggal mesej di Fb ttg jubah kebetulan esok/sabtu sy nak pergi beli yg org order.

tun_telani said...

Alhamdulillah.. semoga makin murah rezeki akak.. rajin akak mendeco..

norzila said...

i love u too kak madiha..murah rezeki

Azueriena Norash said...

cantik deko kek tu kak....

norhidana miswan said...

kalu dekat mmg dana oder dr akak je apa2... mkn sedap jelah jwb neyr

cik chinta said...

sdp sandwich telo tu

Amie said...

Seronok dapat ikuti perkembangan Madiha yang semakin laris hasil airtangannya... good luck Madiha!

♥Acik Alyn♥ said...

Semoga bisness akan semakin maju :)

LOVELYGIFT AND HOME DECO said...

sedapnya blueberry cake tu...

Rohah said...

Sedap err kak tgk kek tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...