Friday, May 2, 2014

Baki Tempahan April yang lalu..

Assalamualaikum & salam Jumaat...


Hari ni takde resepi ye.. pada yang biasa masuk ke blog MaDiHaA tentu sedia maklum sebab setiap hari Jumaat MaDiHaA akan masukkan gambar2 tempahan kuih muih atau pulut kuning.  Jika tiada tempahan barulah MaDiHaA berkongsi resepi.

Ada beberapa lagi tempahan April lepas yang belum dimasukkan ke blog.  Layan jelah ye walaupun gambar2 tempahan yang sama jer.. hehe... 


Tempahan 500 pcs baby polkadot dari Puan Aida (ingat2 lupa pulak namanya).  Tempahan ni di ambil oleh suami Puan Aida di pejabat MaDiHaA.  Terima kasih ye Puan sudi tempah dengan MaDiHaA.

Ini pula tempahan dari Kak Yaty 8 pek karipap frozen.  Sebelum tu kak Yaty ada juga tempah 50 biji apam polkadot... tapi entah macamana boleh terlupa pulak nak snap gambar.. hehehe.... Terima kasih kak Yaty untuk tempahan ye... Kak Yaty ni regular customer MaDiHaA sejak beberapa tahun lepas kerap order karipap frozen.  Tapi masa handphone MaDiHaA rosak dulu tu... terus terputus hubungan sebab MaDiHaA kehilangan semua nombor2 customer.  Sepatutnya kak Yaty menunggu MaDiHaA siapkan karipap frozen lagi... Tapi bila semua nombor hilang.. maka terputus hubungan.  hinggalah MaDiHaA tutup tempahan karipap... Tapi bila dah buka semula tempahan karipap terus kak Yaty hubungi MaDiHaA semula... Nasib baik kak Yaty tak merajuk... hehehe...

Ok ini order penutup April... tempahan Puan Mai.. 50 biji apam polkadot & 50 biji kuih cara berlauk.  Baby polkadot tu pula... tempahan dari kawan abang Haziq..  Memandai je anak bujang ibu ambil order dari kawannya.. siap ambil terus duit rm10 dari kawannya tu. hehehe... Sebenarnya beberapa hari sebelum tu.. abang Haziq bawakan apam baby polkadot tu untuk belanja kawan2 sekelasnya.  Agaknya kawan dia yang sorang tu rasa tak puas makan & terus beritahu mamanya.  Itu yang terus diberikan RM10 pada Haziq.  Sebelum dapat MaDiHaA siapkan order kawannya tu.. abang Haziq kena demam hampir seminggu.. MC 3 hari.. pegi sekolah sehari.. esoknya demam lagi.. bawa ke hospital pula dapat lagi MC 2 hari.  Bila dia dah sihat barulah dapat bawa apam baby polkadot yang kawannya tempah tu... agaknya mesti kawannya risau sebab dah bagi duit RM10 tiba2 Haziq tak dapat sekolah pulak.. hehehehee... Sebab terlambat siapkan order kawannya tu.. MaDiHaA lebihkan apam tu sedekah kat budak2 kan...

Terima kasih pada semua yang menempah ye.  Jika ada yang terkurang mohon dihalalkan dunia & akhirat.

6 comments:

tun_telani said...

500 biji polkadot!! huhu.. bape lama laa nk siap tu.. sure sakit pinggang.

Bbwana adienia said...

alhamdulillah banyak rezeki masyuk ya kak..banyak buat apam polkadot tu kak..500 pcs..huhu, saya buat 400pcs pun sudah sakit pinggang tapi tulah kan rezeki jangan ditolak..

Mori Said said...

Assalamualaikum madiha... lama kita x dpt jengok blog madiha.... byak nya tempahan yang di terima...

Mastura Muhamad said...

Salam madiha..baru belajar blogwalking nie..sambil2 ceduk idea..hehe..
jemput follow kak masz jgk yea..
http://kedaiibudanbayi.blogspot.com/

Lydia Miza said...

Hebatnya akak buat 500 bijik polkadot

obat alami tradisional said...

sangat enak sekali... tar saya bikin ahh kayanya mantab nih,,,,Pengobatan Alternatif Diabetes Melitus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...