Friday, June 7, 2013

Kek Blueberry tempahan lagi...

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Hari ni update gambar kek yang diorder oleh En. Khalid baru-baru ni... sama hari dengan order apam polkadot yang palsu tu... hehe... haishh.. kalau boleh nak lupa dah pasal order palsu & kalau boleh taknak dah jumpa customer yg suka menipu macam tu.. moga dijauhkanlah... amin.

Apa2pun.. terima kasih pada En. Khalid yang sudi order walaupun rumahnya jauh di Sungai Buluh..  sanggup datang ambil jauh-jauh.. macam nilah orang yg ada sikap jujur.. pasti bertanggungjawap dengan janji yang diberi... walau MaDiHaA tak minta deposit (walaupun beliau ada bertanya samada nak bayar deposit atau tak).  Padahal kalau beli kat kedai lebih mudahkan... Harap2 kek yang MaDiHaA siapkan menepati selera En. Khalid sekeluarga ye... kalau ada yang kurang harap beritahu mudah2an dapat akak perbaiki di masa akan datang...

Kek ini untuk sambutan hari ibu... deko simple2 je ala2 deko kek black forest sebab ada buah ceri tu.. buah ceri tu permintaan customer.. Tepi2 border tu.. MaDiHaA picit sikit dengan blueberry filling.  Husband komen nanti meleleh lah! MaDiHaA kata memang saja nak bagi meleleh... hehe...



Tulisan memang out terus... huhu...



Bahagian dalam layer dengan freshcream & blueberry filling juga... tak dapat nak tunjuk rupa selepas dipotong.. nanti kalau buat untuk makan sendiri bolehlah tunjuk.. hihi...

Terima kasih & selamat berhujung minggu.. minggu depan bermulalah sibuk kembali hantar & ambil anak2 balik sekolah.  Malam ni kami sekeluarga akan pulang ke kampong kerana ada kenduri kahwin & sekali hantar anak dara balik ke asrama..

Jumpa lagi!

19 comments:

Gee® said...

Nyum2x...

Kakizan Omar said...

huish.. cedapnyer... :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya ratna... duduk tepi kolam ni sambil tengok bdk tiga org ni mandi.. Lapar lak rasanya..

zila norazila said...

smoga bertambah2 lg rezeki kak aminn..zila ken apose mkn kek..sbb ada kencing manis time mgandung nie..tgok kek geramm jew tau..sabarrr..sabarr..

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, moga direzeki selalu...
siap ada layer bahagian dalamnya...
lagi sedap...

Chah said...

Murah rejeki akak....ada order tipu?? Jahatnya! Xpe..buat ingatan tu kak....elok gak mintak deposit sikit...hati org kak..

hana said...

salam kak..
nanti nak tiru akak la wat kat tengah selang seli gitu.. maceh kak! lebiuuuuu

Nooriah Abdullah said...

semoga bertambah rezeki Madihaa ya wah best jugak buat kek macam ni kan akak belum berani lagi heee yg simple2 ok lah

Amie said...

Moga pengalaman lalu jadikan Madiha lebih berhati-hati, tapi sebenarnya lebih ramai costumer yang jujur dan bertanggungjawab berbanding costumer 'satu' yang menyakitkan hati tu kan Madiha... tak apalah, lama-lama sejuk juga hati Madiha.

tun_telani said...

alahai.. sedapnyerrr....
raya nnti kalu balik dungun wat open house ye.. tun nk gi bw perut.. hihi

Bbwana adienia said...

cantiknya kek yang akak buat..

Nadz Nazharzan said...

Assallamualaikum kak... wah makin bnyk tempahan yg datang skrg..alhamdulillah... Blueberry mmg best!

Rohah said...

Semoga murah rezeki

mama sara nur said...

Assalam k madiha
sedapnya blueberry kek
cantiklah kak, blh buka tempahan

Emy Omar said...

Sedapnya kak...huhuhu

Jun Cupcakekasih said...

salam madiha..TQ so mucah atas ucapan tahniah dan doa buat anakanda kak Jun

Ayu said...

Assalam Ratna,
wah bagus betul idea ratna for the blueberry filling tu dibuat lat2 dengan cream..akak kalau buat semuanya blueberry filling..heheh..sebab banyak nak clearkan filling yang dalam tupperware beli dulu tin besar sebab time nak beli tak ada tin kecik..dah lah terpaksa..simpan dalam fridge aje..

obat alami tradisional said...

keliatannya sangat enak kuenya !!

Terapi Obat TBC

obat alami tanpa efek samping said...

penampilan kue - kue nya sangat menarik dan keliatannya sangat enak . jadi pengen nyoba !!

http://bit.ly/210LBmH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...