Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, October 29, 2010

Muffin Untuk Jamuan d Sekolah Kakak Dini...



























Warna muffin tak sama... sebab aku buat 2 batch.. warna pun dah lari sikit akibat tak sukat betul2... hehe..

Malam tadi buat muffin pandan untuk anak bawa ke sekolah untuk jamuan persatuan bahasanya semasa sessi ko-kurikulum.. Anak pun bgtau last minute... Kalau ikutkan permintaannya suruh aku buat brownies.. Hmm.. serbuk coklat pun takde..  jadi terpaksalah buat sesuatu yg bahan2nya ada dlm simpanan.. Nak keluar mencari bahan2 dah malas sebab dah malam.. Dahlah cik abang takde sebab kerja shift malam... maka godek2 ajelah muffin benda paling senang nak dibuat ni.. hehe.. resepi dah pernah letakkan dulu.. aku buat 4 adunan dari resepi tersebut & hasilnya dapat dalam 51 biji kalau tak silap. Guna paperliners saiz 9.  Buat muffin ni.. ibu hanya dapat tidur selepas pukul 12.30 mlm... nasib hari ni takde pening2 lalat kat ofis.. hehe..

1 comment:

ALoNa Cintamaniszlite said...

salam kak..
naper tak taruk link resepi muffin pandan ni kat sini. Sy ni baru je tau akak ada blog masak memasak ni. Ingatkan akak kat fotopages aje, huhu.
Mintak maaf ler..pasal blogspot ni sng nak blogwalking, hehe..

psst; akak..skang ni kalo nak booking hotel ke apartment ke..takyah guna kad kdt dah. Transfer duit dari akaun bank ataupun bank-in je kat mesin ATM terus ke akaun pihak berkenaan. Pastu, kita konfem balik ler no. rujukan slip ataupun faks slip kat dorang. Senang je skang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...