Terima kasih kepada yang sudi follow....

Wednesday, October 13, 2010

Tempahan yang lepas2...

Salam semua..

Pagi ni nak update dulu gambar2 tempahan/order yang lepas2. Yang lepas2 tu termasuklah order2 masa dalam bulan puasa yang lalu.. yupppp!! terlambat sudaaa.. hehehee... Maaflah semua customer2 ku kerana dok peram gambar2 ni lama sangat. Entah.. bila tiba bab gambar2 order ni selalu je delay2... padahal... inilah salah satu punca rezeki.. aduhh... i'm so sorry...... bukan tak hargai customer.. aku sangat2 hargai customer2 ku semua yang telah sudi mengorder.. cuma masa saja yang tak menyebelahi ku.. harap maaf semua yek.. (hmm... aku rasa.. mungkin salah satu punca aku macam malas nak update order2 ni sebab produk2 ku ini kalau ditayangkan berkali2 pun nampak macam serupa & takde apa yang menarik kot... lainlah kalau gambar2 kek or cuppies yg berhias comel & berlainan rupa & corak dekorasinya tu.. sure bangga nak tunjukkann???? betul tak?? ni balik2 gambar tempeyek.. balik2 gambar karipap frozen... karang ada pulak yg jemu memandang.. hahahahaha)

Okay.. inilah dia order2nya kita mulakan dengan order yang terbaru yer...
Order dari my auntie (Sujah) untuk makan2 untuk majlis kat rumahnya. TERIMA KASIH Sujah! Oh ya.. yang satu tray tu I tak charge ok... sesekali bersedekah.. hehe..
1 tray puding marbel untuk majlis marhaban kat rumahnya pada malam 1/10/2010.
1 tray lagi puding marbel untuk open house pada 3/10/2010.




8/8/2010
Order dari Sharniza (UITM Shah Alam) 5 peket karipap frozen. TERIMA KASIH!



Yang ini pulak.. order dari jiran ku Laily 4 peket & tauke kek kita tu.. Kak Jasmeen 4 peket & Kak Norizah 5 peket.. dua2 dari Shah Alam. THANKS YOU ALL!!



15/8/2010 (5 hari puasa nih)
Order dari Linda, Shah Alam. 1 tray kuih lapis pisang & 2 peket karipap frozen. THANKS Linda sudi order dengan akak ye..



15/8/2010
Order dari Mak tua (kawan my auntie) 6 peket karipap frozen. TERIMA KASIH ye sudi order.



20/8/2010
Order dari Suhaidi (kawan husband)~ 2 peket karipap frozen & 1 peket tempeyek. TERIMA KASIH sudi mencuba.



Kat bawah ni pulak.. order2 tempeyek/rempeyak dari customer khas untuk aidilfitri. TERIMA KASIH kepada semua customer yg sudi order. Ada yang dari dekat ada yang dari jauh.. alhamdulillah & MaDiHaA harap tempeyek/rempeyek tersebut memenuhi citarasa kalian semua ya.. Takut jugak ni jadi dealer sebab time orang order banyak2 ni bimbang juga kalau2 kualiti rasanya 'lari' sikit dari tempeyek time orang order sikit2.. hopefully memuaskan hati semua pihak.

Gambar ni hanyalah 1/3 bahagian dari order2.. Tak boleh nak ambil stok tempeyek ni sekali gus.. tak muat kereta & takde tempat nak letak kat rumah tu... so.. ambil sikit2 bergantung pada tarikh customer nak collect. Lagi 2/3 bahagian tak ambik gambar.. cos nampak sama jer... malas ler..

Senarai mereka yang mengorder tempeyek/rempeyek
1. Liza (Amar Aniza dari PJ) ~ 4 peket
2. Laily Nuar (my neighbour) ~ 10 peket
3. Hajah Ra'aida (dari Kemaman) ~ 15 peket
4. Wati (dari Kepong)~ 3 peket
5. Kak Yati (dari Damansara) ~ 4 peket
6. Nurul/Fafau (Mrs. Fathi dari Meru) ~ 4 peket
7. Sujah (my auntie) ~ 5 peket
8. Rubiah (my cousin) ~ 6 peket
9. Nurlidya (dari KL) ~ 20 peket
10. Azue ATZ (dari Puchong) ~ 3 peket
11. Guru2 sekolah Puchong (kawan isteri my bos ~ repeat order) ~ 15 peket
12. Ida Marlida (my cousin) ~ 43 peket (utk mkn sendiri & jual balik)
13. Aima (dari TTDI) ~ 4 peket
14. Linda (dari Shah Alam yang order kuih lapis kat atas tu) ~ 2 peket
15. Noriha Udin (dari Klang) ~ 4 peket
16. Norwati (dari Klang) ~ 1 peket


Ini pula popia daging order dari :
1. Cikgu Hajah Roszana (dari Meru) ~ 5 botol
2. Ustazah (ustazah sekolah agama anakku.. lupa dah namanya.. ) ~ 1 botol
3. Linda (dari Shah Alam) ~ 1 botol (kalau tak silap.. sebab tak catit!)
5. sapa lagi ni yekk.. dah lupa dah.. sorry!!!
TERIMA KASIH kepada semua yang sudi order!!



Kepada customer yang order karipap frozen untuk bulan puasa baru2 ni yang terpaksa ku batalkan... aku MINTAK MAAF BANYAK2 yerkk.. Bukan tak sudi nak buat.. tapi masa betul2 tak mengizinkan. Maklum sajalah.. bulan puasa time tulah nak prepare mcm2 untuk persiapan raya anak2. And then.. my mom pula datang kat rumah ku selama seminggu.. so takkan aku asyik nak sibuk dengan karipap ajekan.. nak jugak bawak mak ke mana2 time weekend.. dahlah aku cuma sempat buat karipap time weekend aje.. so.. terpaksa batalkan order2 kalian. Lagipun.. memang dari awal dah cakap.. akan cuba buat jika sempat.. so.. dah tak sempat.. apa boleh buat kan.. so harap u all tak kecik hati okey.. terutamanya Along Ayu. Lepas raya pun dia ada order lagi kuih tp terpaksa tolak sebab ada hal lain.. maaf ye Along Ayu.

Ok itu saja untuk update order & celoteh panjang dari aku hari ni..

7 comments:

Tyha said...

Wah...dah pandai bisnes...chaiyoklah Kak Long!

MaDiHaA said...

TYHA : baru belajar2 bisneslah tyha... nak harapkan makan gaji semedang tak cukup.. hehehe... tp tu ler.. bisnes sambil ada budak kecik ni payah le sikit.. langkah tak panjang.. hehehe...

wati said...

salam kak...
kerepek yg sy order tu sedap..rapuh.anak sy yg kecik tu asyik2 mintak..ma popok,popok suka benar dia..tapi tu la nk g ambik tu agak jauh skit...hehhe..

MaDiHaA said...

WATI : alhamdulillah.. senang hati bila wati cakap sedap. akak risau gak maklumlah.. bukan akak yg wt sendiri.. cuma jadi pengedar.. takut gak kualitinya tak sama mcm yg akak dok makan time order sikit2.. apa2pun.. t.kasih ye wati sudi order.. sangguh dtg jauh2.. ehh! terima kasih gak tauu wati sebab susah2 bagi duit raya kat anak2 akak. Segan akak nih.. hehe..

cikmanggis said...

tahniah ...semoga murah rezeki ya:)

fuzidss said...

menarik sungguh warna kek tu kan

wati said...

pujian ikhlas kak,mmg kena dgn tekak kami..ada plan nk order lg tapi xtau bila sbb skrg ni wiken penuh dgn aktvt..klau dekat kan senang skit..hehehe..alah kak duit raya tu sikit je..xde apa nk seganlah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...