Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, December 29, 2011

Tempahan Puding Lagi.. alhamdulillah..

Assalamualaikum...

Pagi ni tiada resepi ye.. sekadar update tempahan 2 tray puding marbel baru-baru ni.  Sebenarnya tuan yang menempah nak puding ni pada 25hb Disember... tapi aku terpaksa hantar cepat sehari sebab tiba2 je cik abang ajak bercuti ke Melaka.. adeeiiii..... kitorang ni memang selalu je last minute kalau nak kemana2.. Nasib baik puding ni jenis kuih tahan lama (kalau simpan dlm peti ais la) jadi takde masalah walau buat awal sehari dua... puding masih elok... Jadi.. sampai jugaklah hajat tuan rumah yang nak hidang puding marbel ni pada tetamu untuk jamuan kat rumahnya sebab tuan rumah taknak tukar ke menu lain (yang boleh ditempah melalui orang lain). Dan alhamdulillah... lepas hantar puding ni pagi 24hb Disember Sabtu lepas.. kami terus meneruskan perjalanan ke Melaka.... adeeiii... jalan jem teruk betul selepas tol Sungai Besi.. ingatkan sebab ramai orang balik kampong.. tapi rupa2nya ada kemalangan teruk antara 2 bas, kereta (tak pasti berapa biji) di jalan bersebelahan. Tak pastilah ada melibatkan kematian atau tak.. tapi aku nampak kereta proton tu terperosok bawah bas dibahagian depan.. dah jadi macam sandwich.. takutnya! Hmmm.. eksiden di jalan sebelah.. tapi jalan sebelah kami pun jem teruk juga... hehehe.. biasalahkan rakyat Malaysia sangat prihatin.. tak dapat turun untuk menolong pun takpe asalkan dapat melihat dengan penuh rasa simpati... & then yang penting lepas tengok kemalangan itu.. tentu masing2 akan memandu kereta penuh berhemah & berhati2....

Oklah.. panjang pulak menceceh... kat bawah ni puding yang ditempah tu... 



2 loyang aje... Terima kasih Kak Bibah yang mengorder melalui Sujah...

Jumpa lagi...

4 comments:

Liza said...

salam madihaa....wahhh masyuk lagi yer, bestnya...alhamdulillah

Lya Colours said...

cantik puding akak. kita buat mesti keras tangan. huhu

cik cek said...

Puding belang2 yg sangat cantik menawan...:)

norhidana said...

eeeeeeeee sedapnyer... camne nk bt tu kak.. ish2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com