Terima kasih kepada yang sudi follow....

Monday, February 27, 2012

Black Beauty Chocolate Cup Cakes

Assalamualaikum....

Quick entry je untuk hari ni... ada kerja le pulakk...


BLACK BEAUTY CHOCOLATE CAKE (MaDiHaA jadikan cup cakes)
sumber : chef zubaidah 
copy dari Blog Maklang Azie..T.kasih byk2


BHN A
2 cwn tepung gandum/superfine (mklang guna tpg gandum)
¾ cwn serbuk koko
2st soda bikarbonat
2st b/powder

BHN B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan
1 cwn air panas suam
1sb emulco
3 biji telur

Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn A dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah
Guna loyang 8x8

Cupcakes order dari kawan kakak Dini... beria2 mintak buatkan lagi lepas bagi muffin kat dorang hari tu... jadi buatla juga...

Yang ni pun sama juga.. cuma hari berlainan..

Yang ni kakak Dini punya... hehe..

Selamat mencuba..

5 comments:

Qasey Honey said...

comel n nmpk myelerakan...minta 2-3 ketuii...hehehe

Ummi said...

Assalam Ratna, apa khabar? Lama x jenguk sini, rajin Ratna masak...akak dah peringkat nak bersara dah...hehehe. Nak kena tumpukan banyak hal lain pulak skrg ni...apapun moga Ratna sukses selalu....muaaahhh! Happy cooking dear!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam madihaa...dari kek,ssh2 nak potong..baik jadikn CC..nk mkn pon mudah kan.

m.u.l.a.n said...

cupcakes/muffin yg dah di-deco2 memang menggiorkan.. toksah kan budak2, mak budak pon ternganga je ni..

wilq said...

hai...akak dah lama saya tak tinggalkan komen kat blog akak ni..akak sekarang ni jadi tauke cup cake pula..deco yang cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com