Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, February 23, 2012

Saja jer nak perabih butter cream......

Assalamualaikum.....

Minggu lepas saja2 mencuba resepi muffin Fluffy Chocolate Banana Muffin resepi Ros Jintan Manis yang berehat seketika dari berblog kerana menguruskan anak beliau.  Semoga Ros tabah menghadapi segalanya & semoga semua urusan Ros dipermudahkanNYA ye... Amin...

Muffin ni.. ku buat terus 2 adunan sebab nak perabis pisang... Dapatlah bawak ke rumah pengasuh & suruh kakak Dini bawak ke sekolah agama dia bagi2 kat kawan2nya.  Sampai tak cukup.. kawan2nya mintak bawak lagi.. so esoknya kakak Dini bawak lagi.. Disebabkan ada butter krim lebihan buat dekorasi kek Rainbow hari tu... aku pun saja jer lah picit2 atas muffin tu... tak banyak pun yang tinggal sebab hanya butter cream je yg berlebih... cream cheese frosting memang licin dah buat melapis & melepa atas kek. Sebenarnya mana ada muffin letak butter krim...?  Takde dibuat dek orang... hehe.. saja jer nak perabih butter krim dari expired gitu je... baik letak je atas muffin tu. Yang kelakar... ada lak kawan2 kakak Dini nak membayar bila dia hulur muffin hari kedua tu... hehehe.. kakak Dini kata "ehh.. tak payah la... ibu kita suruh bagi jelahh..." Lagi kelakar.. ada pulak beberapa rakannya yang nak menempah (nak beli) mintak aku buatkan lagi... waaa.... lepas ni.. jadi tauke muffin la pulak ibu kakak Dini yek.. kekekeke...



Oklah.. sebenarnya ada kerja menanti... kalau free nanti update lagi.... InsyaAllah... Jika nak resepi boleh klik kat link Ros ni ye. Izahdaut pun pernah buat juga suatu ketika dulu....

Selamat mencuba!

5 comments:

Emma said...

okey juga tu, muffin letak butter creame..heee

KakAsma said...

Madihah,
hehehe selalu nya anak2 kalau muffin ke kek yang bercoklat2 gini memang lakukan...

bhotol™ said...

mantap .....

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Madiha..
Mesti sibuk ni samapai sikit jer karangan akak ari ni..hehehe... Mapin mmg budak2 suka.. Nk makan pun mudah dlm bekas tecik2 kan..

IeRA said...

Salam kak...

rasa teringin je nak makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com