Tuesday, October 5, 2010

Jelatah / Acar Nenas & Timun

Masuk resepi mudah aje kali ni.... yg semua org tau menyediakannya.. hehehe.. jelatah atau acar ni buat sekali masa masak lauk daging kat bawah tu.. nnt kita sambung lagi resepi seterusnya lepas ni yekk..



Bahan2
Nenas
Timun
Bawang besar ~ mayang
Cili besar ~ hiris
sedikit cuka
garam & gula secukup rasa

Nenas & timun dipotong ikut suka saiz kegemaran. Gaulkan dengan semua bahan2 di atas.. Biar seketika acar mesra kemudian bolehlah dihidang bersama nasi minyak atau apa2 nasi yg digemari.

3 comments:

Ruziawati Bukhari said...

em, sesuai mkn ngan nasi minyakkan kak? kak nanti amek award t ye? tq..

Cheritera Kami said...

wa suka ratah je kak...lau tabur kacang tumbuk..lg sodap...

Anonymous said...

saya ada katering nasi tomato esok.jelatah memang sesuai dgn nasi ni.

kepakaran saya membuat kek yang sedap,biskut yg ranggup dan nasi yg rasanya macam sesuatu.

sila hubungi ainon:0129791000

AINON'S CAKES & PASTRIES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...