Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, June 28, 2012

1st X-Fotopages Gathering Yang Meriah...

Assalamualaikum semua.....

Sukacita hari ni nak berkongsi sedikit gambar2 semasa 1st X-Fotopages Gathering yang berlangsung di Dataran Kemerdekaan Shah Alam pada 24hb Jun 2012 baru2 ni... Meriah tak terkata... bukan saja meriah dengan gelak & tawa.. tapi meriah juga dengan makanan2 yang di bawa... memang bestt!! TQ kengkawan semua.... TQ juga pada suami2 yang sanggup bawa isteri masing2 ke sini (termasuk en. hubby ku ittew....) maka dapatlah sang isteri2 ni merealisasikannya program ni... hehe....

Pada kawan2 yang mungkin belum tahu.. sebelum munculnya blog Dari Dapur MaDiHaA... terlebih dahulu daku aktif berFotopages sejak dari tahun 2007... boleh dikatakan setiap hari update cerita atau resepi kat situ... Dari berFotopages daku dapat kenal ramai kawan2 alam maya yang sama aliran (suka masak2 & suka ambil gambar) & ada juga yang berlainan aliran.. Ada di kalangan mereka yang dah pernah bersua muka & ramai juga yang belum bersua muka..  Namun.. kerajinan berFotopages agak menurun disebabkan masing2 berhijrah ke Facebook & juga blog... Mula2 daku sendiri tiada pun niat nak buka blog atau Facebook.. masih setia dengan Fotopages (sekarang pun setia lagi.. cuma agak jarang update kat situ.. hanya update aktitivi keluarga je...) tapi bila mengenangkan kadang kala Fotopages bermasalah ketika nak update.. maka akhirnya aku buka juga blog... (buka Facebook pula lebih kepada nak mencari kawan2 lama/kawan2 sekolah yang terpisah) lebih2 lagi bila ramai kawan2 yang sarankan daku berblog.  Bila dah berblog... ku dapati berblog lebih mudah nak mengendalikannya berbanding berFotopages terutamanya bila setiap entry tak perlu dibuat label secara manual & ianya automatik tersusun begitu indah... Tidak seperti di Fotopages yang perlu di'link'kan satu persatu setiap entry secara manual... Maka sebab itulah semua resepi2 yang ku cuba sekarang ini aku hanya update di blog saja.. letih jemari nak susun nama2 resepi mengikut alphabet di Fotopages.. hehe..

Begitulah sedikit sebanyak kenapa daku berhijrah ke blog... NAMUN begitu.. aku masih lagi sayangkan Fotopages ku itu sebab terlalu banyak kenangan ku di situ.. selain kenangan bersama family... resepi2 yang pernah ku cuba juga banyak terkumpul di sana...  kepuasan yang satu bila berFotopages atau melawat Fotopages kawan2 ialah dapat menatap gambar yang besar2... sebesar2 skrin monitor gitu... hehe...


Alhamdulillah walaupun ramai yang dah tak aktif di Fotopages.. persahabatan kami di alam maya tetap utuh hingga sekarang melalui Group di Facebook pula... Walaupun daku jarang berpeluang bersua dengan mereka semua tapi kali ini alhamdulillah.... dapat jugak bersua muka dengan kawan2 yang selama ini hanya dapat bermesra di alam maya.... Thanks semua...


Jom tengok gambar2 yang ada... Terima kasih pada empunya asal gambar2 ni ye.. sebab pada hari kejadian aku kurang ambil gambar lantaran ketiadaan kamera (hanya guna handphone je)... Jadi.. aku rembat dengan keizinan tuan punya gambar ajelah.. lagi pun gambar2 mereka ini semua dari kamera yang canggih2... hehe... Ini hanya sebahagian saja gambar2 yang boleh dikongsikan di sini... lagi banyak gambar2 semua ada di Facebook yer... tak terkira banyaknya.. yela.. nama pun Fotopages.. mestilah kena ada banyak foto... hehe...



Meriah dengan pelbagai menu yang dibawa oleh tiap geng X-Fotopages yang hadir.... memang besttttt!!


Kek Chocolate Moist yang sangat marvelous sempena 1st Gathering X-Fotopages sponsor dari Shieda.... Shieda ni juga ada ambil tempahan ye... kalau ada warga Putrajaya yang nak order boleh contact Shieda atau Cida ni ye.... pasti tak kecewa punya... sedap keknya...


Ini saja yang sempat ku bawa... Puding Marble request dari Nuri alhamdulillah.. sempat juga ku buat... dapat juga kawan2 yang lain merasa.. hehe.. Pulut kuning tu pula ku buat sebab nak digandingkan dengan Murghi Karai yang Madam CT buat & Kuih Cara Berlauk tu ku buat sebab en. husband kurang suka dengan kuih2 manis... & alhamdulillah ramai kawan2 yang suka dengan kuih cara tu...


Lagi gambar2 makanan dari angle yang lain....


Dah kenyang makan2.. tiba acara sessi pertukaran hadiah pula... aku dapat hadiah dari Elyies didatangkan khas dari Vietnam... TQ Elyies...



Hadiah dari ku pula Nuri yang dapat... harap2 Nuri suka dengan hadiah tu.... hehe..


Sebelum berpisah.. acara tapau menapau haruslah ada sebab makanan yang dibawa memang tak dapat nak dihabiskan.. maklumlah.. pertemuan pun lebih kurang 2 jam lebih jer... hehe... & akhir sekali acara wajib mestilah sessi bergambar beramai2....


Bukti kami berada di situ.... hehe...



Keceriaan jelas terpancar.....



Sang suami yang sanggup meluangkan masa menjayakan gathering ini.. (ada juga yang datang sendiri...) TQ semuanya yer....





Kat bawah ni link Fotopages geng yang hadir... Hanya link Elyies yang takde kat sini.. maaf ye Elyies... nanti update kemudian..


Elyies


Sekian, jumpa lagi...


21 comments:

Saya Disini said...

bnyknye makanan..sedpnye kek tu

Qhaifa Nur said...

memang meriah gathering ni....
menu yang dibawa pun sedapnya...
kek yang dibawa pun meveles.....

Cida de' Nuanza said...

heheheh...akhirnya kuar gak n3 ni...
kite pun x sempat lg nk buat n3 khas gathering ni...
rajin akak link2 kan satu persatu...
harap2 akan ada lagi pertemuan lepas ni...

Sari Yusa Ibrahim said...

Wahhhhhhhhhh!! Banyaknya makanan dan bestnya pertemuan...

Kak Izan said...

best best best.. tahniah ... semoga jalinan terus kuat.. insya Allah.. :)

Asyifa Mustaffa said...

meriahnya nya kak....makanan pun warna warni tu...
sure sedap belaka nie kan....

susumanis said...

bestnyer ada gathering mcm ni :)

norhidana said...

dana tak dpt join kak.... edy keje half day aritu...lgpun isnin tu aiyan ada appoiment kt HKL takmo dia pnt sgt

m.u.l.a.n said...

ha aahh.. dulu2 ramai kat fotopages.. saya tak ada tapi suka intai2 dari blog..

Erani Zuhran Mohd Nor said...

bestnya gathering.... byk makanan lak,... tu yg lagik best

Mamasya said...

Salam Ratna.meriah gathering Fp....makananpun meriah....itulah kenangan berFp yg best... bab kawan2kan...ramai yg mula mesra dr situ hingga kini...

Chah said...

wahhh sonoknyeee....as usual..kehadiran makanan lebih byk dr orgnya kan...sedapnya makanan2 tuuu....ni semua geng kenal kt alam maya ke kak?

Amie said...

Meriahnya! Interaksi tidak terhad melalui alam maya, tapi lebih erat lagi bila dapat bersua! Seronok sangat Amie tengok....

Ummi said...

Assalam Ratna...amboii bestnya gader2...makan2...lepak2...yg penting sang suami pun semua sporting..tu lg best..kan... ^__^ Moga ukhwah berpanjangan la yea...

Munnafendy said...

errmmm sy rasa mcm tak sempat nak berkenalan je dgn benda potopages tu...hihhi

tun_telani said...

wahh!!!!!!! seronoknyaaa!!! siap ada baju rasmi tu... hebat2.. mesti dh lama kenal kan? tun rasa zaman fotopages yg mantap2 tu sblm tahun 2004 lagi kan? tun ingat duk godek2 fotopages masa kat uni dulu. tun pun ada jugak satu fotopages, bkn masak2, ala2 diary gitu. tp dh lupa password. lama sgt x buka.. hihi

Yana Shaiful said...

seronoknyaa bila ada gathering cani..dpt jmpa kwn sambil tuu dpt mkn mcm2 hihiii..encik2 suami pun sporting jer tgk puan2 isteri bkn main lg haaa ^^

ibundo said...

bila bloger masak2 berkumpul yang pastinya mestilah banyak makanan.. err.. habis ke semua tu.

~~zana@pb~~ said...

mesti macam2 cerita yg keluar kan Madiha? seronoknya.....bilalah dapat gathering kita2 ni pula ye...

FnF Simple Life said...

salam kak Ratna... hebatnye persahabatan yg terjalin ye kak...sy antara yg rajin berkunjung ke fotopages kak Ratna... silent reader gituw...hihi...

mama sara nur said...

assalam k. madiha
kenangan manis dpt jg bertemu kita kan..tq hadiah tu suker he he
sarah dlm keta lg dah buka dah tak sabar dia nk tengok he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com