Terima kasih kepada yang sudi follow....

Tuesday, December 4, 2012

TQ Nuffnang...! akhirnya CPUV datang bertandang jua di Dapur MaDiHaA...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah... setelah hampir 3 tahun berblog & genap 2 tahun memasang iklan Nuffnang akhirnya CPUV (dulu dikenali sebagai BE) pertama sudi juga bertandang ke Dapur MaDiHaA...  Sebelum ni memang tak tau apa2 pun pasal Nuffnang.  Tapi bila nampak ramai kawan2 blogger bercerita pasal Nuffnang & BE.. kini barulah faham rupanya berblog pun boleh jana income.  hehe... Bila nampak kawan2 dapat BE... rasa teruja sangat.  Terfikir macamanalah agaknya nak dapat BE macam mereka. Yelah selama ni hanya dpt CPC yang hanya dpt sen sen jer.. yelah.. bergantung pada berapa ramai yg klik iklan yang ada dalam blog kita.  Berapa ramai sangatlah yang sudi nak klik klik iklan tu kan.. Jadi hasilnya.. taklah seberapa.. Ingatkan blog picisan macam blog Dapur MaDiHaA ni takde peluang nak merasa BE... tapi alhamdulillah berkat setia menunggu selama 2 tahun.. akhirnya sudi juga Nuffnang bagi BE pertama atau sekarang dikenali sebagai CPUV.  TQ Nuffnang!  Harap2 lepas ni akan ada lagi CPUV yang sudi melekat di Dapur MaDiHaA ni ye... 

Teruja sangat bila buka Nuffnang semalam (selepas seminggu tak buka Nuffnang sebab bercuti) nampak CPUV ni... bukan satu tapi dua... TQ Nuff!

Oh ya... sebenarnya MaDiHaA berblog tiada niat untuk berebut2 nak jana pendapatan.  Dunia masakan memang melekat di jiwa MaDiHaA & niat yang ada dalam diri ni bila pertama kali berblog semata2 untuk berkongsi resepi dengan semua teman2 di luar sana dan juga untuk simpanan diri sendiri serta buat rujukan anak2 di masa depan.  Bila dah join Nuffnang ni & dah nampak akan hasilnya... jadi bertambah2 semangat nak berblog.  Orang kata hasil dari Nuffnang tu ibarat satu bonus bagi kita untuk lebih rajin berblog... Kalau nak diikutkan... MaDiHaA sebelum ni dah banyak berkongsi bermacam2 resepi di Mamawandiha Fotopages.  Kat sana memang takde sebarang hasil pun.. Tapi tak kisah pun sebab niat kita sekadar nak berkongsi ilmu yang tak seberapa. Tapi oleh kerana masalah teknikal dari Fotopages itu sendiri.. MaDiHaA beralih ke blog yang lebih 'user friendly' ni untuk menyimpan segala resepi... alhamdulillah.. sekarang dah jatuh hati dengan blog pula.  


Apa2pun.. nak ucapkan terima kasih pada Nuffnang sekali lagi dengan pemberian CPUV pertama ni.. & tak sangka bila dah dapat satu sponsor dari Maxis... dapat pula lagi satu dari CIMB... syukur... Terima kasih pada Maxis & CIMB... harap2 berlama2lah sikit berlegar2 di Dapur MaDiHaA ye...


Hari ni buka Nuffnang.. amount dah bertambah sikit lagi... syukur alhamdulillah.. Terima kasih pada yang sudi singgah ke sini ye... Maafkan MaDiHaA kerana tak sorok amount yang tertera tu.. bukan niat nak menunjuk2.. tapi sekadar berkongsi kegembiraan.  Yelah.. orang lain dah banyak kali dapat & dapat lagi banyak dari tu... MaDiHaA pula baru pertama kali.. jadi terujanya tu lebihlah sikit.. hehe... Mana tau dengan perkongsian ini.. ada teman2 yang dah tawar hati nak berblog tu jadi bertambah rajin untuk berblog & dengan sabar menanti giliran mereka pula untuk dapatkan CPUV tu...

TQ Nuffnang!

16 comments:

Zee Suhaini said...

Alhamdulillah..rezeki tu kak..selalu jengah resepi kat sini..de masa saya share ye..minta izin dulu...

Masya said...

tahniah.. akhirnya kan...

Hasidah Bt Awang said...

Salam singgah..tahniah..bt saya lg teruja untuk sentiasa berblog..

Cik Teratai said...

tahniah kak..sy pun nak jd mcm akak

Jaa said...

tahniah.. bagus2... saya pun x pernah dpt lagi jd saya paham perasaan madiha.. mestila kita excited kan... kejap jer dh nk boleh cash out..hehe

Norzie hany said...

Tahniah Madiha.

Mas said...

tahniah kak..
alhamdulillah....rezeki...

noor dekitchen said...

Mudah-mudahan rezeki bertambah ditahun baru ya.....

zila norazila said...

rezeki tu kak alhamdulillah:)

ummiaisyah said...

tahniah kak ratna...kalo sy mesti dh melompat-lompat..nk harapkan dapo saya tu mmg tak berasap memanjang..aritu dh reg ngan nuff..tp sy plak dh ilang passwordnya..camne ye kak ratna?

khairiah khaizu said...

tahniah madiha.....semoga bertambah2 ler rajin berblog tu kan

farnas said...

Tahnia kak

freemalaysiakini said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

asmah yusof said...

tahniah kak;;))

Mieza said...

TAHNIAH KAK..nanti boleh la banja mieza makan egheheheh..nak juga ngenen ahakkksss

Gift Shoppe said...

tahniah..nak share resepi rainbow kek yer..teringin nak buat birthday anak 21hb ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com