Terima kasih kepada yang sudi follow....

Monday, December 24, 2012

Family Gathering buat kesekian kalinya...

Assalamualaikum.... bersua lagi...

Family gathering pada 22hb Disember 2012

Alhamdulillah sebelum kakak Dini masuk asrama sempat juga kami adakan family gathering buat kesekian kalinya... Agak lama juga tak adakan gathering macam ni sejak yang terakhir masa sambut besday Alin DULU disebabkan masing2 yang berada di Selangor ni agak sibuk dengan hal masing2.  Tapi kali ni alhamdulillah program ni dapat juga di adakan walaupun ada juga sepupu2 yang tak dapat hadir kerana ada hal yang tak dapat dielakkan.  Nak buat macamana kan.. sebab dah takde masa... tahun 2012 pun dah nak berakhir.. jadi buat jugaklah ikut program asal.  Harap2 tahun depan semua dapat hadirkan diri seandainya panjang umur dapatlah kita buat lagi.  Gathering pot luck ni macam biasa di adakan di rumah satu2nya mak saudara yang ada di P.J ni.  Alhamdulillah.. bukan sekadar gathering & makan2.. tapi dapat berkumpul ahli keluarga & bertahlil serta merapatkan lagi silaturrahim sepupu jauh & dekat (dalam negeri Selangor ni je.. hehe)  Selain tu sepupu ku Ida Marlida ambil kesempatan untuk sambut ulangtahun si kembar yang baru masuk 6 tahun.  


Menu utama makcik dah offer dia nak masak menu nasi beriyani berlaukkan kambing beriyani, daging kurma & ayam masak merah (ayam dibeli oleh sepupu ku Rubi sebab Rubi ada anak kecik takleh nak masak.. hehe).  Makcik ku buat juga pecal, acar masak nenas & goreng papedom & pakcik pulak tambah lagi menu ikan bakar dengan air asam.. yang tu menu late night.. hehe.. borak2 sambil2 layan ikan bakar & sosej bakar untuk budak2.  Ida Marlida pulak bawak fruit tart & kek coklat manakala aku pula.. hanya buat kuih serimuka & puding jagung.  Serimuka permintaan hubby manakala puding jagung permintaan kakak Dini.  Orang nak masuk asrama ni macam2 permintaan yang dibuat.  Ibunya kenalah turutkan kalau tak nanti takut kempunan karang ibu juga yang menyesal... hehe...


Oklah sekadar gambar kenang2an buat kami... tapi gambar family takde ye sebab gambar semua kelabu asap... maklumlah malam.. kamera pulak nan adooo....

Menu late nite... siakap bakar cicah air asam.. ada juga ikan selar & sosej bakar untuk anak2..




My kids with twin yang sambut birthday...

Me & cousin Normarlida

Terima kasih & jumpa lagi..

15 comments:

JaSSNaNi said...

alhamdullillah... selain dapat berjumpa saudara mara.. dapat eratkan lagi tali persaudaraan tu.. tu yg bagos.. dah nama dok kat KL ni.. memasing sibok keje kan kak... biasa la.. kita kena faham2 sendiri.. tapi sekali sekala leh jumpa ni.. mmg best.. makan2.. bawa potluck.. perghhh.. terbaeekk!!!.. sbb tak de la banyak sangat tuan rumah nak kuar belanja nak jamu kan.. tul tak? hehehehe.. sama2 bawa.. sama2 makan.. sama2 kuar banje... :)
>> menu penuh meja.. macam2 ada.. puas hati ni.. nasi sampai ke jajan.. semua cukup.. siap ada sambutan potong kek lagi.. kitorang ni kat KL ada 5 family.. tapi tak berkesempatan nak wat camni lagi.. sbb tahun ni nani paling tak sehat.. tunggu taun2 depan plak.. nanti alasan anak kecik plak.. payah nak bergerak.. hua hua hua.. alasan semata2.. kasi sebijik baru tau kan kak..

Lya Colours said...

kak madiha macam kurus dah. bagi petua sket. hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kurus?? aishhh.. meh sini dek nak belanja aiskrim.. hehe.. mana ada kurusnya dek... sama je.. petuanya tu teknik ambik kena nyorok belakang orang nak bagi nampak kurus.... kekekeke....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

betul tu nani.. kalau tak buat mcm ni payah sangat family nak berkumpul. harapkan hari raya je.. itupun kalau buat open house baru le dpt berkumpul.. sebab kadang2 masing raya bukan di kampong yg sama.. ada yang beraya belah mertua.. hehe.. alhamdulillah setakat ni sepupu sepapat yg ada kat KL & Selangor ni amat sepakat dlm bab2 silaturrahim ni... syukur sgt2...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah! meriah sungguh lauk pauk diatas meja tu ye... terliur tengok :D

Best jumpa sepupu sepapat ni... mesti sembang tak hengat dunia :P

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

memang best yati bila berkumpul mcm ni.. buat hari cuti tak sedar bersembang sambil layan mkn... hampir 3 pagi baru akak sampai rumah.. hehe....

ieda said...

bestnya kak .. sesekali melayan tekak ngan menu2 macam nie .. nak2 ada gathering ... makan ramai2 .. perghhh

sedapp tuu siakap bakar ... selama nie kalau makan siakap sweet sour , kalau bakar nie x pernah lah .. hurmmmmmmm ;)

Nooriah Abdullah said...

wah best nya macam2 ada kat atas meja tu,mmg macam2 cerita keluar kalau dah ramai2 aduh rindu nya nak balik kmpong, tapi apa kan daya terpaksa bersabo dulu lah insyaallah tahun dpn lah kot baru dpt balik kedah adoiii lama lagi ni,,

AZLINA said...

Assalamualaikum Ratna, seronok kalau sesekali berkumpul mcm ni..tengok juadahnya alahaii mengancam betui..terliur dibuatnya :))

Amie said...

banyaknya menu yang terhidang.... bestkan Madiha sesekali buat begini, erat hubungan kekeluargaan.

Azian said...

Waa mengancamnya rupa makanan!

- Azian (azianhasan.com)

ALoNa CintamaniszLite said...

Kalo akak dekat boleh laa sy oder jer ngan akak kalo nk wat makan2 mcm ni, hehe. Psl sy ni mmg tak reti masak mcm akak...tambah2 nk jamu kat tetamu, hihi

Phong Hong said...

Banyaknya makanan yang sedap-sedap!

FnF Simple Life said...

Meriah nye...mcm2 menu ada... tapi yang penting gathering utk mengeratkan silaturrahim tu kan...

tun_telani said...

salam kak madihaa.. bestnyer dpt kumpul ramai2.. nak balik kampunggg!!!! :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com