Assalamualaikum & good morning...
Sesekali Wordless Wednesday boleh kan....?
Jom layan Kerepek Bayam Rangup! Sedap, rangup! Krup krap krup krap! Cicah dengan cili sos pun sedap. Nak gorengnya lambat.. tapi nak habisnya sekejap je.. hehe....
Resepi batter gorengan boleh guna apa2 batter untuk menggoreng pisang resepi masing2. Tapi pastikan kurangkan sedikit kuantiti garamnya ye. MaDiHaA guna resepi yang INI. Buat setengah resepi pun dah cukup. Kalau boleh dapatkan daun bayam yang bersaiz besar. Sebelum digoreng.. pastikan daun bayam dibersihkan & dikeringkan terlebih dahulu ye. Kemudian barulah boleh dicelup dalam tepong gorengan & goreng dengan api yang sederhana. Goreng sehingga garing kedua2 belah daun bayam.
MaDiHaA goreng ni sebab nak habiskan tepong gorengan lebihan goreng pisang raja yang bawa balik dr kampong tempohari. Tak sempat nak diposingkan dah selamat pisang tu.. hehe.. So posingkan daun bayam cukuplah!
Selamat mencuba!
13 comments:
Kak!!! Teringat mase kecik2 mak lieya rajin buat sbb nak bg anak makan sayur heheheh
tgk pun dah tau rangup.sedap ni...
nampak sungguh rangup n best...reminds me to kangkung goreng tepung tat i tried at a seafood rstrn in jenjarum
suggestion dari nurse masa bawa aeish pergi klinik...susah nak makan sayur buat kerepek katanya...
konpom makan...
rajin jgk beli kerepek bayam nie kak madihaa..krukk2 sedap..tp x pernah lg cuba buat sendiri..
yummy! bayam ni elok untuk preggy mumy kan...nak try la
nyum3.....nk try lah
Teruja! Nak cuba lah ni....
suka betul dengan kerepek daun bayam ni. selalu je beli kalau jumpa. sebab nak buat tak pandai..
salam kak madihaa..
kerepek daun bayam ni memang sedap..penah makan dulu..
Aslmkum Ratna
kerepek bayam ni dah lama teringin nak buat tp asyik bertangguh. nampak rangup..sedap cicah sos cili.
ratna..
masakla resipi ayam masala mcm kt kedai mamak yg melekat pedas meletop tu...nnti aku try resipi ko yer....hekhek
kru krak kruk krak...sedap ni
Post a Comment