Friday, May 3, 2013

Beberapa tempahan yang lalu... alhamdulillah..

Assalamualaikum.... bersua lagi...


Update sikit tempahan yang MaDiHaA terima baru2 ni... Alhamdulillah tak putus2 rezeki yang Allah s.w.t berikan..  Masa MaDiHaA dapat tau mak dalam kesakitan & dihantar ke hospital oleh adik2 dikampong... hati ni risau sangat akan keselamatan mak.  Rasa nak balik waktu tu jugak.  Selain risaukan keadaan mak... risau juga dengan tempahan dari customer yang sepatutnya MaDiHaA siapkan pada hari Isnin... Terpaksalah MaDiHaA berbincang semula dengan customer & alhamdulillah customer faham jadi tempahan tersebut terpaksa di batalkan.  Risau sangat bila dah terima tempahan lebih2 tempahan untuk sesuatu majlis tiba2 kita pula ada aral yang mendatang.  Alhamdulillah.. hanya satu tempahan saja yang terpaksa MaDiHaA batalkan sebab MaDiHaA terpaksa pulang ke kampong menjenguk ibu tersayang.  Duit boleh dicari.. ibu yang seorang manakan boleh ku cari ganti... Alhamdulillah.. ma dah semakin sihat.. cuma tak boleh nak buat kerja2 berat sebab lukanya belum sembuh lagi...

Oklah jom tengok tempahan baru2 ni... Tak sangka selepas Firda menempah apam beras tempohari... ada pula orang lain yang teringin nak makan apam beras.  Terima kasih Farra yang menempah 50 pcs apam beras, 1 tray brownies & 1 kg pulut kuning.  Kalau ikutkan Farra nak lauknya sekali.. tapi MaDiHaA tak sanggup nak buat... huhu.. sorry ye Farra... Apam beras Farra minta buat tanpa warna... senang kerja tak perlu bancuh warna.. hehe... & Apam yang warna kuning & pink tu pula order ulangan dari Firda sekali lagi untuk minum petang di rumah mertua katanya sebab yang order dulu tak cukup... jadi kali ni dia order lagi 60 pcs hehe... TQ Farra & Firda ye sudi menempah lagi...







Yang di bawah tu pula.. order dari Diana untuk majlis yang dibuat di kampongnya iaitu 100 pcs apam ladybug warna merah & 100 pcs apam ladybug warna kuning.  Masing-masing berintikan blueberry & strawberry.  TQ Diana sudi order walaupun terpaksa drive jauh nak ambil apam ni....


Akak minta halal jika ada yang terkurang dengan order2 di atas ye.. Terima kasih semua...


12 comments:

LOVELYGIFT AND HOME DECO said...

wah cantiknya apam beras and lady bird. terliur pulak tengok apam beras tu..

Bbwana adienia said...

salam kak madihaa..

harap mak kak madihaa cepat sembuh..dan selamat maju jaya dalam bisnes kak..

Yatie said...

syukur alhamdulillah mak Madihah bertambah sihat...moga bertambah2 murah juga rezeki Madihah sekeluarga..suka tngk apam2 yg comel tu..

Salmi Khairil said...

suka tgk apam lady bird akak..comel bulat

rahel said...

Alhamdulillah...rezeki bertambah...suka sanga tengok apam tu...comel2..

cik chinta said...

xnk wt kls apam ke kak? uhu

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kak..
banyak nye tempahan.. comel2 apam ladybud tu.. :) suka la ..

kak.. mula2 waktu fiyya lahir sampai umur dia sebulan.. dia kena kuning kak.. tak abis2 sebulan still kuning... then refer lagi ke spital.. lepas tu doktor amik darah.. bacaan darah merah dia 8 je kak.. doktor kata takot jadi 7 sbb nanti kena tambah darah.. lepas tu cek pasal sawan la.. mata la.. semua2 cek.. kali ke 2 appt.. cek lagi.. darah fiyya tak naik2.. then amik lagi sample.. tunggu result kuar.. sebulan baru kuar.. sbb hantar ke HKL wat.. lepas tu skrg/hari ni doktor bagi tau keputusannya... sebenarnya kak.. nani yg thalasemia... so benda ni mmg tak serius kalau tak berjaga2 bila ada pasangan nanti.. husband nani takde thalasemia.. jadi anak2 cuma carrier je la.. utk anak2 kena pastikan pasal pasangan.. tu pun kena jalani ujian dulu baru leh bercinta.. hmmmm macam mana tu? adoiiii.. sian depa .. kimi / fiyya.. kan.. ape pun tak per la kak.. ujian allah.. syukur alhamdullillah.. masih ada insan lain yg lebih teruk lagi di uji kan..

Lesung Batu said...

alhamdulillah mak akak dah sihat..comel & kemasnya apam ladybird tu kak Madiha..alhamdullilah rezeki kurniaan Allah..aminnn..sy tumpang gumbira.. :)

atie said...

Semoga mak akak semakin sembuh. Sedapnya apam beras tu. erutama yang tanpa arna tuh.................huhu. Kalau dekat leh order kak

ibundo said...

suka tengok apam yang semuanya cute tu..

Rohah said...

alhamdulillah...seronok tgk kawan2 pandai berbiz...

zamzurina zulkafli said...

kak....berapa ye apam beras dan apam ladybird?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...