Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, May 31, 2013

Tempahan Kek Coklat Moist ~ Lukisan Minnie Mouse

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Pertama kali dapat order minta lukis gambar kartun Minnie Mouse.  Tak pernah2 deko kek main lukis2 gini.. menggigil tangan ahkak dik non.. hehehe...  Sebenarnya MaDiHaA memang takut sangat nak deko yang kena lukis2 gini... nak lukis free hand memang tak pandai... jadi MaDiHaA guna teknik lukis dulu atas plastik transparent kemudian paste atas kek... lepas tu barulah touch up sikit apa2 yang patut.  Alah nak cakap banyak atau nak mengajar memang tak pandai.. jadi kalau nak belajar teknik melukis ni.. kenalah berguru pada yang pandai ye.  MaDiHaA memang takde pegi mana2 kelas kecuali dah lama dulu sekali je masuk kelas buat kek dengan Chef Anuar Deraman.. itupun hanya belajar bakar kek & deko yang basic2 je..  Dapat masuk kelas Chef tu pun sebab dapat sponsor dari Pertiwi & MBPJ.. kalau tak.. tak mampu ahkak dik non..  Takper.. sekarang ni ramai dah sifu2 mendeko kek yang adakan kelas mendeko.. jika ada modal lebih bolehla belajar kan.. tak rugi menuntut ilmu ni... MaDiHaA teringin juga nak pegi kelas.. tp belum ada rezeki.. 

Oh ya.. tak lupa terima kasih banyak2 atas tunjuk ajar dari Kak Mar atau lebih mesra MaDiHaA panggil Kak Meen (Jasmeen Home Delight) sejak dari berFotopages dulu lagi... dah sebati dengan panggilan Meen.. hehe.. terima kasih atas tunjuk ajar mu.. walaupun dah jadi tauke besar tapi tak pernah lokek berkongsi ilmu setiap kali soalan diajukan..  Tapi.. errrrr.. aritu kita cakap dengan kak Meen nak lukis dengan piping jelly.. tup2 lukis dengan buttercream je.. hehehe... kes belum confident lagi nak guna piping jelly... ahakkss!



Oklah panjang pulak membebel. Sebenarnya hari ni nak share gambar tempahan kek ni je pun.. Tempahan dari Milah yang sama2 hantar anak kat rumah pengasuh yang sama.. Mula2 katanya nak order sebiji... pastu esoknya.. tiba2 nak tambah sebiji lagi dengan deko simple2 je katanya.. Yang sebiji tu nak suruh lukis gambar Minnie Mouse... so.. itu jelah yang termampu dibuat... Moga berpuas hati ye...



Selamat berhujung minggu..!

15 comments:

hana said...

menjadik si mickey tuh kAk... takat nih lom ada nak lukis2 katun... klu ada gigil2 gaknyer... silap2 idung senget! hahaha... lg satu bab tulisan... hubby slalu perli 'bakpe tulisan nih gini??' arghhh tensen! kaku tul menulis atas kek! hahahaha..

sat lagi kita wak sap! tak jumpa mana pegi en.telipon anak2 wat main! grrrrr

Bbwana adienia said...

salam kak madihaa..

cantik la deko minnie mouse tu..nampak comel..

Qhaifa Nur said...

cantiknya deco kek tuh...
siapa kata tak kreatif...kreatif tau

Mori Said said...

canteekk nyer deco tu.... suka tengok...

norhanim md zain said...

cantik...

ummiaisyah said...

cantik dan kemas cik minnie tu..kalo sy mmg ke laut le..hehehe...kira lembut le tgn akak!

EmbunRosaliza said...

Assalam madihaa, cantik deco tu, kalo kita memang tak jadi rupa minnie langsung la jawapnya

Rohah said...

cantek kak..cantekk..

Miszfinazrul As said...

cantik..sedp la plk..nk bt kek mmg xpndai la..hehe2..jom2..tukar link dear suma.. htt://miszfinazrul.blogspot.com

umi's cup cake said...

Salam Madiha,
Alhamdulillah rezeki kan kak..cantik la minnie mouse tu...

Mamasya said...

Aslmkum Ratna
comei minnie mouse tu. Alin tak geram ke nengok kek ni...

zila norazila said...

Dh teror tu kak..klu zila pun mau gigil jgk..mmg x reti nk lukis2 ats kek ne..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

dalam dok gigil2 nak tulis atas kek tu...cantikkkkk!!

Viva Sakura said...

madiha ni mmg terrer laa...kagum akak tgk bakat masakan madiha ni..

Qasey Honey said...

ni yg jeles ni..akak dh pandai lukis atas kek..QH xgeti lg..huhu..cantik!! suka2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com