Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, March 17, 2011

Apam Snow White lagi...



Okey.. satu lagi n3/ menu ulangan untuk hari ni ialah Apam Snow White ni... memang dah lama benor buat nya.. buat sehari selepas buat yang pertama tu kes tak puas makan & kebetulan pulak adik ipar & mak mertua nak datang.. jadi teruslah buat lagi keesokkannya... lepas buat apam.. terus masak2 untuk makan tengahari pulak untuk diaorang...

So hari ni.. jamu mata dengan n3 ulangan belaka yer... banyak sangat gambar yang menunggu Q tu.. so kena habiskan menu2 ulangan ni sebelum pos menu2 terbaru... 


Terima kasih pada  qnq910@MyR empunya resepi apam snow white yang sedap nih... haaa.. dah 3 kali kita buat tau... sebab buatnya sangat mudah & gunakan bahan2 yg sedia ada kat rumah.. yg kali ke tiga tu buat utk majlis makan2 masa besday anak dara kenit kita 2 minggu lepas... hehe.. (nak kena pos n3 majlis makan2 tu pulak laa.. dah lama tertunda.. gambar pun belum edit lagi ni.. selalu je tak sempat.. adeeiiii!  Tengoklah bila sempat..)

Kalau nak resepinya.. sila klik SINI yer..

ambik gambar nak cepat... sebab adik ipar & mertua dah on the way.. hehe.. kelapa pun tak letak 
masa ambik gambar sebab aku hidang apam ni dengan kelapa berasingan untuk dorang..

Terima kasih!

13 comments:

Zaliedana said...

Assalam kak,wah mesti sedap kan apam nih,tu yang akak wat sampai 3kali tuh,ngee..Teringin nak buat apam2 nih,tapi tu la kna wat ckit jerla,coz sy xberapa mkn sgt,hubby mkn la juga..Tapi mmg betoi apam nih nmpak sedap,gpong dah byk umah duk nmpk apam nih..

ain (sweet thots) said...

sweet sweet je kaler apam nih.. rasa mcm nak mengapam jugak laa..

Deliah's Deli said...

ramai yg dh bt ni..nmpak sedap n comey tp sy blm pnh cuba..nnti 1 hr nnti..:)

cikmanggis said...

wah apam snow white dah sampai ke dapur madiha ya:)tak jemu makan apam ni sedap

Ummi said...

Waaahhh Madiha dh byk kali buat eks...akak belum buat2 lg apam snow white nih...ada kelainan ke dgn apam eno or apam beras eh MaDiHa.. ^_^

Diana @ Melley Mey said...

salam akak... ermm.. teringin nak buat apam nie.. tak pernah lg try... cantik jer akak buat.. comel gitu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

ZALIEDANA: memang sedap Ct.. kalau idak.. takdelah sampai akak buat ulang2 kali.. hehe.. lagipun nak buatnya mudah sesangat.. tu yg rajin tu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

AIN: sweet ker? kali ni akak guna kaler terang sikit dari yg pertama kali cuba dulu tu... saja je kaler byk yg menganggur.. hehehe...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

DELIAH'S DELI: itulah.. sebab ramai yg cuba tu yg terpikat nak cuba jugak.. hehe..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

CIKMANGGIS: bukan menyinggah je kak CM.. tapi mcm dah melekat je kat rumah saya ni.. hehee.. dah 3 kali buat kak.. yg ni yg 2nd time dah ni CM.. sedap sangat!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

UMMI: sedap la kak kat tekak saya.. tak taulah kat tekak org lain.. hehe.. lgpun sebab senang.. tu yg rajin buat tu.. apam ni dia tak lembab2 mcm apam yg guna tapai tu kak.. lembut tetap lembut.. mmg bestlah.. ada masa nnt akak cubalah pulak ye...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

DIANA: ada masa bolehlah Diana cuba nanti yer... mana tau anak2 suka...

Zu Quzaify Nurbadiz said...

apam snow white ni tak sama ker ngan apam tepung beras @ apam eno ?
Mmg apam snow white ni tak payah pecah2 @ terbelah eh atas dia ?

TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...