Friday, January 7, 2011

Tempahan & Ole-ole dari Along Ayu.. Terima kasih!

Salam & selamat pagi semua....

Sebenarnya... tempahan ni dah agak lama.. tahun lepas punya... hehehe.. dengar tahun lepas mcm dah lama sangat aje kan? Sebenarnya.. ni tempahan yang ku terima dari Along Ayu pada cuti hari natal pada 25hb Disember yg lepas.  Yang aku kata sibuk buat tempahan tu... inilah dia haa.. punya lama nak keluar entry kan? Takpelah.. janji diupdate ke blog untuk kenang2an.

Tempahan dari Along Ayu ni tak silap aku dah kali ke dua.  Dulu pun Along ada order lapis pisang jugak. Selain tu dia order jugak karipap frozen & tempeyek.  Terima kasih ye Along sebab sudi tempah lagi dengan MaDiHaA walaupun jarak antara kita ni agak jauh... sanggup jugak tu tempah dengan saya.  Oh ya.. kali ni.. Along datang siap bagi ole-ole lagi kat aku... ish ish ish... segan pulak rasanya.. Apa2pun.. terima kasih banyak2 ye Along sebab ingat jugak kat kita nak bagi ole-ole yang dibeli dari Sarawak tu... Kalau Along tak bagi.. rasanya.. memang tak jumpalah benda2 ni semua kat Semenanjung ni... Thanks again!

Nilah kuih muih yang Along oder hari tu.. 1 tray kuih lapis pisang (kuih lapis ni ku buat 2 adunan resepi) & 1 tray puding marble pelangi yang diminta dipotongkan sekali. Thanks ye Along.. lenkali bolehlah order lagi.. hehe..



























Kat bawah ni pula ole-ole dari Sarawak pemberian Along.  Ada gula apong, gula hitam & bumbu bubur pedas Sarawak yang sangat special. Thanks banyak2!

Oh ya...! Pada kawan2 yang tau apa kegunaan GULA HITAM tu... boleh tak berkongsi dengan MaDiHaA? Agaknya... kuih apa yang sesuai menggunakan gula hitam tu ye?

7 comments:

JaSSNaNi said...

kak... nampaknye dah banyak kali akak wat puding pelangi tu.. nani lom pernah test wat lagi... mmmmm nampak menarik.. anak2 sure suka..

best nye dapat adiah oleh2 dari sarawak.. jauh tu..

LinRosLy said...

Salam...Cantik Nampak Puding Pelangi Tu...Nk Cuba Gak Nanti...

Wan Ryna said...

Bestnya puding tu akak..nak cuba jugak.huhu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

NANI: memang betul tu nani.. sampaikan akak dah tak lalu nak makan puding tu.. hehehe...

LINROSLY: salam kak leen.. bukan saja cantik kak.. rasanya pun sedap! cubalah kak.. mesti anak2 suka..

WAN RYNA: tak rugi mencuba ryna.. memang best puding tu...

Nadia said...

Hi kak madiha, saya silent reader akak :)

best tgk akak rajin masak mcm2. Btw gula hitam /browning sugar tu selalunya org sarawak guna bila buat kek hati pari.. my housemate dulu org sarawak, then dia la yg bgtau saya.

Anonymous said...

salam madiha, nak tambah info, gula hitam aka browning sugar ni biasanya diguna dlm resepi kek2 kukus Sarawak. Macam kek ati parek (hati pari), kek pilih kasih dsbnya..madiha bole rujuk blog alongroz, has-sue (bloggers dr swk) ada byk resepi kek yg gunakan gula itam ni...

kienah starz said...

gula hitam tu gune utk buat kek batik...sdap jd nye nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...