Tuesday, May 10, 2011

Tempahan

Assalamualaikum...

2 hari bercuti + 1 hari cuti tambahan sebab baby sitter ada hal.. rasa malas betul nak update blog.. jadi untuk sementara waktu ni.. disebabkan malas nak bercerita & menaip resepi.. aku update dulu tempahan2 yang diterima baru2 ni & juga beberapa minggu/bulan yang lepas.. dikumpul & update sekaligus jelah....

 Tempahan Puding Marbel dari makcikku on behalf untuk Nutrimetics PJ



Lain2 juadah tempahan Nutrimetics PJ ialah bihun goreng, roti jala, kuah kari ayam & puding marbel.. aku cuma buat puding tu jer... sesaja aku posingkan makanan2 yang lain bagi meriah sikit.. hehe..



Tempahan Kosui Pandan dari jiran untuk ofisnya... berlekuk2 pulak permukaan kuih tu.. hehe.. nasib baik kuih kosui.. bila dah potong & gaul kelapa takdelah nampak lekuk2 tu... Thanks ye Laily sudi tempah ngan kita walaupun kuih mudah gini.. sebelum tu dah tempat Kosui yang biasa.. kali ni Kosui Pandan pulak.. macam biasalah kena buat lebih.. 1 tray kecik tu utk makan2 sendiri...





Ini pulak tempahan Rempeyek dari Su... dah lama jugak dia tempah ni.. masa musim2 mengundi kat Sarawak dulu tu.. tengok tu... bungkusan pun ada BN punya logo lagi.. hehe.. Thanks ye Su sudi menempah..

12 comments:

M a W a D D a H said...

alahai..sedapnya tgk puding marbel tu...huhu

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

meriahnyer kak..

ziey said...

kak diha banyak tempahan tu,,bestnya blh tambah rezeki

jemarioren said...

walaupun kak madiha dah tunjuk resepi2 kat sini, tetap ada gak orang menempah itu ini. memang murah rezeki namanya tu

RynaHakimi said...

Tergoda la tengok puding marble akak..Cantik btol..Rasa pun mesti sedap.. Bila la tangan ni nak berseni macam akak jugak..hehe =)

Siti Mariam Hussain Zaki said...

Assalamualaikum..
lama mariam tak tegur akak...Alhamdulillah,murah rezeki k.madiha..

re:Kak madiha-terima kasih kak,Alhamdulillah kali ni dapat girl,bolehla pakai baju kurung macam mama dia nanti,hehehe
Akak dulu pernah operation ye,dua2 kita dapat merasa kan kak,tula yang penting baby sihat dan selamat.Sekarang ni 3S,tak tahula berapa 'S'lagi akan menyusul..hehehe..

CT NoArIzAh ArIs said...

Tabiklah keja2 pun leh g ambik tempahan.
Slamat hari ibu dari sy utk kamu.

hana said...

wah akakk... sekarang dah makin maju jaya... alhamdulillah! suker tgk deco bronis bawah tuh! cantikkkkkk...

farah hayati said...

kak..nak tnye..wat kuih kaswi pandan tu mcm ner? i'm new follower akak...memng dpt bnyk sngt info..moga Allah murahkan rezeki akak..

Nuridah said...

Assalamualaikum Madiha,

Alhamdulilah semakin maju bisnes Madiha...cantik brownies tu...kak nur tk pernah buat kuih kosui pandan...sedap tk Madiha?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

to FARAH HAYATI :
kuih kosui pandan tu biasa2 je dik.. dimakan dgn kelapa parut juga.. cuma bezanya berperisa pandan.. nnt insyaAllah ada masa akak masukkan resepinya yer.. kena buat lain sebab yg dulu tu ambik gambar kelam kabut pagi2 nak hantar anak ke sekolah.. so gambar pun tak cantik.. hehe.. so harap bersabar yer...

Mama Gee said...

omak ai puding tu lawonyaaa...berseni...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...