Wednesday, March 7, 2012

Syukurrrrr... PC baru dah boleh guna.....

Assalamualaikumm.....


Syukur alhamdulillah... setelah sekian lama menunggu untuk dapatkan PC baru.. akhirnya merasa jugak.. hehehe... baru hari ni siap installed & boleh digunakan...

Beberapa tahun lepas dapat juga berganti PC.. tapi bukan yang baru... cuma dapat PC 2nd hand yang bos ku guna terlebih dulu.. masa tu PC tu masih berkeadaan elok... Tapi lately ni.. PC tu dah banyak ragam... mula2 monitor yang buat hal... masih boleh bersabar lagi... terpaksalah cari monitor 2nd hand orang lain pulak... yang kelakar.. monitor yang ada (yg masih boleh diguna tu)  memang dari jenis yang lama dulu yang rupa macam tv dulu2 tuh.. tapi saiznya kecik ajer.. pastu screen cembong lak tu.. kakakaka... Takperlah.. janji boleh guna kann.. Tapi skrg ni bila CPU yang buat hal dan melampau2 lembabnya... akhirnya aku terpaksalah juga request PC baru bila nak buat kerja pun terganggu... alhamdulillah.. dapatlah juga yang baru... hehehe... Thank you bos!



Nak tengok rupa PC lama yang ku ceritakan tuuuu??? 

Jangan gelak udahhh yerrr....

v

v

v

v

v

v

v

v

v

TARAAAA.....!! haaaaa.. itulah dia PC yang lembab tuhh.. CPU brand lain, monitor brand lain, keyboard brand lain.. monitor tulah yang ku ceritakan..  tengok dia punya warna pun dah tau entah dari zaman bila.... hehehe...


Dah ada PC baru ni barulah boleh buat kerja dengan lajuuuuuuuuuuuu.... hehe...

Ok.. bersua lagi..... tata...

6 comments:

izan mama mia said...

semangat lebih nak buat kerja nanti kan...dah dpt pc baru

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

izan.. macam2 semangat yg ada bila berpc baru.. hehe...

~~DAPUR KECIL KU~~ said...

Alhamdulillah sepanjang keje kat opis ni tak pernah lg tukar pc mgkin sy punya tu latest sikit dr kak long punya kot kih..kih..jgn mare..
wah lepas ni bedezupp lah yer

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehe.. kaklong rasanya dah beberapa kali jugak tukar PC.... almaklumlah kerja pun dah 18 tahunnn woooo.... tp yg betul2 dpt yg baru... cuma 2 kali kot... biasalah.. berjimat cermat khannn.. hehe..

Izan said...

oklah tu cik madiha oit.. sebab sayer still guna pc yang gambornyer ada kat bawah tu.. huhuhuhuhuh

Kak Rose said...

madiha, kalau kat office masih banyak yg guna monitor cenggini kan.... kak rose dulu pun guna yg sama....zaman jurassic punya monitor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...