Terima kasih kepada yang sudi follow....

Tuesday, March 20, 2012

Cupcakes untuk kekanaks riang...

Assalamualaikumm....

Tayang lagi cupcakes untuk kekanaks riang a.k.a kengkawan kakak Dini yang mengorder... masih lagi menggunakan resepi Black Beauty Chocolate Cake.... deko sempoi2 aje sebab letak terus dalam bekas comel2 yg berpenutup rendah jadi takleh ler nak deko corak tinggi2... ada gak niat nak letak dalam bekas berpenutup dome tp terfikir alangkah membazir bila budak2 tu perlu bayar lebih sebab bekas dome tu agak mahal harganya dlm anggaran 40sen+-... lebih baik letak dlm bekas kecik2 tu jer & harga bekas kecik tu tak sampai sepuluh sen pun. Tak sampai hati nak letak harga mahal2 untuk budak2 yang masih sekolah ni.. Sebenarnya kebanyakan deko2 tu adalah atas permintaan mereka sendiri minta tuliskan nama & sebagainya...  layan jelah ye... kalau nak resepi boleh klik SINI.

2 biji cupcakes dari barisan bawah sekali yang corak pokok bunga tu... kakak Dini kata dia bagi kat ustad 1 & kat cikgu yang selalu skodeng blog ibu 1... hehe... yang selebihnya tu semua yang kengkawan dia order..



Yang ni kakak Dini punya... bukan Ahmad Albab yang punyaaa!!!.. kehkehkeh..

Oklah... babaiii dulu ye.... ada kesempatan kita bersua lagi... insyaAllah...


12 comments:

noor said...

cutenyer akak
untung ada kepandaian macam ni kan

Lya Colours said...

saya pencen jap memasak, sementara dapur tengah ala2 di langgar todak skrg ni. nak masuk dapur mmg takde mood. huhu

ieda said...

alor2 cumeinyaaaa
geram lak akak .. anak2 saya pun suke kak ;)

Liza said...

salam madihaa,,,mmg comel cupcake tu, anak2 Liza pun suka jugak tu, nak2 pulak kalerpul lg...hihihii

Sari Yusa Ibrahim said...

betul tu, Kak Ratna, kadang sayang beli bekas mahal2 lepas tu dibuang begitu saja..

AZLITA AZIZ said...

salam Madiha..

Ala comelnya... bagus juga lah idea madiha ni.. kebetulan Dalili ada karnival jualan kat sekolah .. nanti ita buat cam ni jugak lah.. senang budak2 nak makan kan..

Ruziawati Yusof said...

salam sis

maaf baru ada kesempatan nk berkunjung balas.

harap sis dan family sihat alhamdulillah. t dan family sihat2 saja.

tq singgah baca blog t sis.

love u.

sis makin hebat memasak! teruskan!

raqyn utara cakes said...

as salam..
sis madihaa... sihat ke? ingat lagi tak? sy bonda raqyn masa zaman2 fotopages dulu.. amboiii..meriahnya blog sis.. mcm2 masakan skarang ni ye.. ada fesbuk tak? add la sy (raqyn)..
lama tak sembang2 kan..dulu zaman fotopages selalu tukar2 komen..rindu tul zaman fotopages tu.. :)

Qasey Honey said...

comeiii2 semua deco cc tu...

Amie said...

Bangganya anak2 Madiha... ibunya kreatif, pandai masak-masak, siap buat deko yang cantik2 pula tu...seronoknya jadi anak Madiha ye.

m.u.l.a.n said...

comel2 semua cupcakes.. alaaa... ni kepala fenin pikir projek besday anak dara ni.. nak dapat bahan pon susah kat sini.. kalo dekat order kat sini je kan..

ummiaisyah said...

suka le budak2 tu...cekgu dini yg skodeng pon makin rajin skodeng nanti...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com