Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, March 15, 2012

Raikan mereka berdua...

Assalamualaikummm.....

Akhirnya tersiar juga episod yang berhari2 tertunda2 ni.. dah lebih dari seminggu menunggu giliran nak update ke blog.. hehe.. Untuk kenangan... aku abadikan juga gambar2 di majlis hari lahir Alin & auntienya Syikin (cousin ku) yang dibuat pada hari Ahad 4hb Mac 2012 di rumah tokcu adik Alin (my makcik Sujah).  Ikutkan tarikh sebenar besday Alin ialah pada 5hb.. tapi disebabkan 5hb tu Isnin & lagi pulak bermula 5hb tu Syikin & adiknya Naknie dah kena lapur diri untuk sem yang baru.. jadi pilih jelah tarikh 4hb tu untuk buat majlis makan2 kecil2an tu.. Hanya jemput adik & sepupu2 ku yang terdekat saja.. mana yang dok jauh2 di Pahang & Terengganu tu.. maaflah ye tak jemput sebab jauh bebenor.. hehehe.. lagipun bukannya buat kenduri kawin.. kekeke.. Tapi kan.. seronok sangat sebab semua sepupu2 yang ada di Selangor ni dapat datang & berkumpul ramai2 macam ni... ada yang dari Semenyih, Putra Jaya, Cheras, Kelang, Kajang & PJ juga ada.. oh tak lupa.. aku jemput juga cik Ani pengasuh adik Alin & juga Jamilah mama kepada anak2 asuhan cik Ani juga.. Yelah.. anak2 Jamilah pun dah macam adik beradik ngan anak2 aku.. hari2 bermain sama.. bergaduh sama kat rumah cik Ani tu.. hehe..

Jomlah layan gambar.. sambil2 tu leh bercerita..

Adik Alin lom bersedia & nampak blur2 jer mungkin terkujat sebab ramai sangat tamu.. hehe.... tapi auntie Syikin nampak excited.. mungkin juga terkujat sebab dpt kek dari ibu sebab sebelum tu memang sengaja aku rahsiakan nak buat kek utk dia.. dah tu.. dipaksa sambut sama ngan adik Alin.. hehe.. mau tak terkejut ye Kin.. Happy birthday & belated birthday buat u all berdua!! We love u both!

Sehari suntuk ibu deko kek2 ni semua... itupun kek dah buat sehari sebelum di deko.. almaklum.. bukan pakar... haha..

Selain bakar kek.. 2 hari sebelum majlis.. sempat buat Puding Triffles ni juga.. lepas tu terus hantar ke rumah makcik sebab petiais kat rumah nak bagi ruang utk 2 biji kek tu.. kekeke..


Cuppies tu dah siapkan masa deko kek2 yang 2 biji tu.. Apam Dot Dot pulak buat petang Sabtu lepas siap deko kek dibantu oleh kakak Dini.. Pagi Ahad tu barulah masak untuk menu2 utama pada hari tu.. antara yang ku masak ialah Pulut Kuning, Creamy Chicken Soup yang diserve dengan garlic bread (yg akan dibakar panas2 kat rumah makcik by my cousin Syikin & Naknie... yg ni menu paling laris!) & juga Makaroni Goreng Pedas Berempah. Masakan ni semua beserta 2 biji kek kat atas tu & goodies bag untuk bagi kat kanak2 ribena (takde dlm gambar) di angkut ke rumah makcik..  nak buat kak rumah sendiri macam tak syok sebab rumah sempit & takde laman macam rumah makcik.. almaklum duduk rumah sarang burung macam ni lahh.. nak buat majlis pun susah sikit disamping tetamu yang nak datang pun bercinta nak datang sebab nak masuk apartment ni kena berdepan dengan guard yang tanya & mintak macam2.. huhu.. paling tidak kena tinggalkan IC barulah dorang bagi pas untuk kereta masuk parking kat dalam...


Kat rumah Sujah pulak... Sujah dah siapkan bihun goreng & kari ayam yang akan dimakan dengan pulut kuning. Naknie pulak sempat lagi buat mashed potato with gravy.... & masa gambar ni di ambil.. garlic bread sedang dibakar... 4 batang french loaf ku suruh dorang beli kat bakeri.. & tak lupa.. thanks to Naknie sebab tolong buatkan homemade garlic spread... so boleh jimat banyak tak perlu beli yang siap terjual tu.. hehe...

Sebelum acara bermula... baca doa dulu... tokcu Daud masa tu dah keluar sebab ada hal lain.. jadi tokcu Khaty yang bacakan doa siap refer dengan kitab lagi.. hehe.. almaklum tetamu lain yg ada semua malu2 kucing nak baca doa.....hehe.. lepas tokcu Khaty (Sujah) siap baca doa... abang Haziq & Adam baca doa makan pulak.. hehe..

Jemput makan semua yer.. jangan malu2... menu2 sempoi jer ni....

Antara tetamu yang hadir.... semua anak beranak belaka...


Birthday girls tiup lilin... abang Haziq tumpang sekaki.. kekeke...

Mula2 potong kek adik Alin dulu sama2 yer...

Lepas tu potong kek auntie Syikin pula.... ngeee....


She is my cute sweetie pie..... my apple.. my love... we all love u very much dear Alin... semoga menjadi anak kebanggaan ayah & ibu.. semoga menjadi insan berguna.. berbudi pekerti mulia & anak yang solehah... amin ya robbal alamin..

Adik Alin nak ikut apak & cik Ani pengasuhnya yang dah nak balik.. hehe... dia jeles sebab tengok Adam (anak Jamilah) boleh naik motor dengan mak (panggilan utk cik Ani).. sib baik Alin tak nangis tak dpt ikut mak... good girl... hee... 

Terima kasih kepada semua yang sama2 menjayakan majlis ni.. terutama buat hubby, Sujah, Syikin, Naknie & kakak Dini.. kalau takde pembantu2 ni semua tentu ibu tak mampu nak lakukan seorang diri... Terima kasih juga kepada tetamu2 yang sudi datang dari jauh maupun dekat.. terima kasih untuk hadiah2 untuk besday girl.. (tak sempat amik gambar) lenkali dtg tak bawak hadiah pun takper.. bukan minta hadiah.. saja suka2 ajak meramai2kan majlis.. hehe..  Thanks for everything..


Ok... jumpa lagi...

12 comments:

Anna Qawina said...

aslmkm kak..waaa..meriahnya....nak kek seputun..hehe

adarnadzmie said...

alahai comel2 nya besday girls...syok dpt potong kek...menu mknan pun byk...meriah..:)

Roses_Leo09 said...

chubbynya b'day girl. geeeramm tengok. semoga kedua-duanya di murahkan rezeki. amin ......

Amie said...

jom raikan bersama....macam2 menu terhidang ye Madiha, semuanya nampak sedap belaka!

sabar dubai said...

waaaa byknyeee menu kak madihaa....

Tyha said...

Baru lepas jumpa Ekin kat kenduri cik nasir last two week.Kak Long ada x adress FB ekin? Nanti tanyakan boleh? Hari tu lupa nak mintak.TQ

hazila said...

Kalau ramai sedara mara menolong seronok buat jamuan harijadi di rumah. Kalau sorang sorang alahaiiiii mau patah pinggang.

lizz said...

umm sedapnyer semuanyer menyelerakan

IDAZS said...

banyaknya makanan! nyummmy!

sonata anak kancil said...

masak2 lepas tu sama2 makan - seronoknya ! selamat hari lahir untuk keduanya

ijayuji said...

Salam kak madiha! akak masak sorang2 ke kak? kalau kita dah terlentang kat dapo dahhhh hihihi.. bykkkkkkkkkkkkkkk tuuuuuuu, nak jadi mcm akak jugak lah rajin buat itu ini :) kita ni kalau part kena masak byk2 mulalah adunan jd somting wrong, maknanyer tak jadi lerr tuu, kita pun pelik ehehe..

Nieza said...

Assalam kak, meriahnya majlis ni.makanan pun banyak terliur lak saya tgk.hebat lah akak msk siap dgn deco kek lagi.bertuah anak akak tu maknya buat sendiri kek yg lawa gitu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...