Wednesday, July 18, 2012

Rainbow Cake yang simple jer...

Assalamualaikum....


Baru2 ni dapat tempahan Rainbow Cake dari seorang teman iaitu silent reader blog ku yang tak seberapa ni.... Tak sangka pulak ada yang sudi nak merasa kek air tangan ku ini.. hehe... Walaupun ketika tu sedikit sibuk dengan pelbagai urusan tapi terima jugalah tempahan sebab beliau tidak meminta dibuat pada tarikh2 tertentu... maknanya ikut kelapangan ku sendiri katanya...  teringin sangat katanya nak merasa kek pelangi bila tengok entry Rainbow Cake masa ku buat kek birthday Haziq dulu....

Gambar kek dipotong takdelah ye... hanya ada gambar sebelum kek dilepa ni aje...


Alhamdulillah.. Kak Lily berpuas hati dengan kek yang ku hasilkan... katanya sedap & cheese frosting tu pun secukup rasa.. kena dengan citarasanya..  Terima kasih ye Kak Lily sudi merasa kek hasil tangan saya walaupun jarang2 terima tempahan kek... buat jugalah boleh juga asah2 bakat/tangan yang keras ni melepa aising pada kek... hehehe.... adoii... segan dengan tauke2 kek sekalian.. takperlah kita budak baru belajar.. heee...

Kak Lily cakap tak payah deko2 keknya hanya untuk makan2 famili jer... Jadi buat yang paling simple jelah...


Dan akhir sekali... kat bawah tu 15 peket rempeyek yang ditempah oleh Haryati baru2 ni.. aritu dah tempah 5 peket berserta dengan puding 2 loyang.. Kali ni order lagi rempeyek 15 peket.. aikk.. raya lambat lagi ni.. hehe.. kata Yati bosnya yang oder ni... oo.. patutlah.. Thanks bebanyak ye sudi order lagi.

Yang sebenarnya untuk tahun ni daku tak buka order rempeyek besar2an macam 2 tahun lepas sebabnya tahun ni ada banyak komitmen lain yang perlu ku utamakan.  Takut tak dpt nak uruskan order dengan baik.. mana anak nak exam & takut juga tiba2 dekat nak raya aku kena ke K.T lagi uruskan hal di sana.. yup segalanya mungkin.. hanya Allah ye yang tahu apa yang bakal berlaku di masa akan datang.. 

Ada yang bertanya nak tempah rempeyek macam sebelumnya (2 tahun lepas) tapi aku kata tak ambik order tahun ni.. maaf banyak2 ye... Kalau ada rezeki tahun depan nnti ku war2kan kalau order dibuka.  Setakat ni hanya order rakan2 terdekat & kaum keluarga je yang aku ambik.. maaf banyak2 ye... 

 Thanks Yati...

 Jumpa lagi!

12 comments:

laskar pelangi said...

simple simple pun, asal sedappppp =)

Emma said...

Tak simple lah camni, payah ni nak buat...

hazila said...

Kalau saya lagi la keras tangan...... Memang belum terfikir nak mencuba sebab takde keberanian lagi.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

deco simple xpe janji rasa sedap kak kak ratna

liemaopurut a.k.a ana said...

simple2 kek akak pun nampak cantik dan sedapppp.. sy masih dalam proses belajo nak mendeko...tangan keras lagi ni ekekeke

Anna Qawina said...

Aslmkm kak..cantik akak melepa & deco kek..saya ni tergagap2 lagi..heeh
saya pon suka frosting rsp kak ayu tu..sllu guna utk rvc saya kak..tapikalau kek rv kena gula tu ngam2 3/4-1 cwn bagi sesuai dgn rasa RV yg agak pelik kan..hehe..kalau kek rainbow mmg kna kurangkan gula..
pjg lak komen..eheh

MamaFaMi said...

Salaam Ratna...
Cantik dan kemas je Ratna menyimen kek tu. Kalau mama ler, mesti berselerak! Yang atas tu, Ratna tabur apa ye? Choc chips kaler pink merah putih ke? Walaupun simple tapi nampak sweet sangat... mama suka...

m.u.l.a.n said...

mesti sedaaaappp ni...

ada tak resipi rainbow cake kukus..? oven dah meroyan ni..

Amie said...

Luarnya saja nampak simple Madiha... dalamnya mmmmmm cantik & sedap!

FnF Simple Life said...

kak ratna...saya suka kek decoration yang simple macam ni... less is more... mmg nmpk sweet sgt kak... cantik licin je pulak tu... teringat lak kek2 hasil tangan berseni rahel pun sukaaa sgt tengok...hehe

Mama Gee said...

simple2 pun memikat hati kak...

Anonymous said...

assalamualaikum kak....saya ni silent reader je,nama sy ana...duk cheras...nk tnya kak,kek mcm ni akak jual brapa eh..?nak buat kek tak penah buat...eheheh selalu beli je...nmpak kek ni sgt sedap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...