Terima kasih kepada yang sudi follow....

Tuesday, July 10, 2012

Warna-warna pelangi yang kudambakan...

Assalamualaikum...

Seminggu lamanya tak bersiaran.  Terlalu banyak kejutan yang berlaku dalam hidup kami di luar dugaan kami semua.  Yang pasti semuanya adalah episod duka yang pasti akan menjadi sejarah yang tak mungkin luput dari ingatan... Semoga hari esok akan ada sinar & kebahagiaan buat kami semua.. apalagi di saat2 kita semua menunggu kedatangan bulan mulia Ramadhan Al-Mubarak.. perkara begini pula yang harus kami lalui... Aku bermohon kepadaMu Ya Allah.... Kau permudahkanlah urusan kami Ya Allah... Kau tunjukkanlah mereka2 itu segala kebenaran yang sebenar-benarnya dan Kau jauhilah kami dari segala kepalsuan & kesedihan.. Sepertimana indahnya warna-warna pelangi yang terbit bersama sinar mentari selepas hujan turun.. begitulah juga ku harapkan suatu hari nanti moga keindahan & keceriaan warna pelangi itu akan dapat kami tatap & nikmati juga di penghujung hari nanti.... amin amin ya rabbal alamin....

Ya.. panjang pula intro kali ni ye kawan2...  bak kata pepatah langit tidak selalunya cerah & mendung tidak bererti hujan.. adakalanya kita juga akan diuji dengan perkara2 yang diluar jangkaan kita.. Dan yang pasti segala ujian itu Allah turunkan kepada mereka2 yang benar2 kuat & tabah untuk menghadapinya.  Apa yang berlaku.. tak dapatlah ku kongsikan di sini & biarlah ia menjadi kenangan kami sekeluarga & rakan2 terdekat sahaja.  Hanya harapan dari ku pada kawan2 yang membaca entry ini.. doakanlah segala yang terbaik & semoga urusan kami dipermudahkan ye kawan2... Ribuan terima kasih untuk doa2 kalian..

Oklah untuk entry pertama dalam bulan Julai penuh dugaan ini ku mulalah dengan gambar2 order yang lepas2.. order yang tertunda begitu lama menunggu gilirannya...

Terima kasih kepada semua yang order ye... Alhamdulillah syukur dengan rezeki dari Mu Ya Allah..

2 tray puding pelangi order dari Cik Ani untuk majlis kenduri doa selamat..



Order dari Haryati 2 tray puding pelangi untuk makan2 di ofis katanya & juga 5 peket rempeyek.. Terima kasih ye Yati..



 Untuk customer bawa pulang ku letakkan puding dalam bekas transparent spt di atas.. ukuran puding 10" x 10"



 
Closed up rempeyek..




Order ulangan dari Cik Ani 2 tray puding untuk majlis tahlil & kenduri sambut puasa... Terima kasih banyak Cik Ani..


Sebarang pertanyaan berkenaan tempahan puding boleh sms/call ke 019-3171150 (lokasi PJ)

Sekian dulu buat kali ini.. jika ada kerajinan akan ku update entry2 yang tertunggak sejak sekian lama.. jumpa lagi..

17 comments:

Saya Disini said...

cntik sngt

Asyifa Mustaffa said...

cantik...!

ady said...

as-salam MaDiHaA a.k.a Ratna
cantik pudding pelangi tu...warna pun cantik..

Sari Yusa Ibrahim said...

alahai... kesiannya dugaan datang menimpa, banyaklah bersabar semoga dipermudahkan...

kita suka rempeyek tu, kami panggil tempeyek.. ;-)

AZLITA AZIZ said...

Salam Madiha,

Semoga Madihah sabar dengan segala dugaan, setiap yang berlaku pasti ada rahmatnya seperti pelangi yang muncul di penghujung hujan..

Semoga Madihah sentiasa ceria dan bertambah murah rezekinya..

norhidana said...

kalu dkt dh lama dana oder kt akak...

Mamasya said...

Salam Ratna. Moga kedukaan segera berlalu pergi dan Ratna sekeluarga kembali ceria dan dipermudahkan segalanya.jua Ratna dikuatkan semangat dan tabah menempuh dugaan....anggap ujian yg mendatang ujian utk menguji kesabaran....InsyaAllah ada sinar kebahgian muncul semula...Amin
Kak Alinpun peminat Dora juga....sama mcm Syakirah..suka betul dg Dora...

Kak Sam said...

Semoga akak tabah. Setiap dugaan yang diturunkan adalah bertujuan untuk lebih mendekatkan kita kepada Yang Maha Esa. Allah SWT maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNYA.

zila norazila said...

salam kak madiha,
zila doakan yg terbaik buat akk yer..smoga semuanya kembali seperti biasa..mgkin ada hikmah selepas itu..smoga rezeki akk akn bertambah yer..aminn

Qasey Honey said...

slm rindu kak Madihaa....semoga akak akan terus cekal n kuat utk mghadapi dugaan2 yg mdatang...moga akak tabah n kembali ceria mneruskan hri2 yng mdtg ni...mudah2an bertambah2 rezekinye tu...cantik la belang2 tu...

rahel said...

Salam Kak Ratna..
banyak bersabar ye kak..kuatkan iman...
semoga dimurahkan rezeki...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Amin.. sha doakan segala kesulitan yang Kak Madiha hadapi akan beransur pergi umpama kabus yang tebal dinihari... Amin..

Waduhhh kak kalau dekat memang sha nak order puding pelangi dari airtangan akak... teringin benor! ada rempeyek pulak tu hadoiiii

~~zana@pb~~ said...

Amin....mudah2an kita tabah menghadapi dugaan yg dtg ye Madiha. Akk juga dlm kedukaan yg amat, hanya Allah yg tahu ada apa disebalik kedukaan ini.

wati said...

salam kak...

akak masih terima order rempeyek ye?ingatkan dh tak ambik order lg...sy nk order utk raya boleh?

Anonymous said...

sesungguhnya dalam melalui kehidupan menuju akhirat ini kita takkan terlepas dari dugaan dan rintangan..hanya Allah tempat mengadu..sesungguhnya dugaan dan rintangan itulah yang mendekatkan lagi kita dengan Maha Pencipta..

fazian.batrisyia said...

Selamat hari raya buat akak sefamily. Ujian yg dilalui adalah setimpal dgn kemampuan hambanya. Serahkan semua pd yg maha Esa...tapi mesti ada usaha..semoga semua dipermudahkan...dan kongsikan dgn kami.

ABBY said...

cantikkan...nak try buatlah..
http://luvfamilyshoppe.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com