Terima kasih kepada yang sudi follow....

Thursday, January 31, 2013

Pulut Kuning Berhias 2 Tingkat *Tempahan*

Assalamualaikum & salam sejahtera...



Semalam dah mengomel panjang... hari ni pendek jelah ekk.. hehe.. Pagi ni nak kongsi gambar2 pulut kuning yang ditempah customer baru2 ni.  Pulut kuning 2 tingkat berhias seadanya.  Customer tak bagitau nak yang macamana.. cuma cakap nak pulut kuning 2 tingkat dan untuk majlis hari jadi kakaknya.  Terima kasih ye sudi order.  Pulut ni dibuat dalam 2 saiz iaitu 10 x 10 inci dan saiz 8 x 8 inci & kuantiti beras pulut yang digunakan ialah 4.5kg.  Memang tinggi pulutnya.. setinggi loyang yang digunakan. Masa ambik gambar ni tak dapatlah nak pasangkan kaki nya tu sbb pulut ni nak letak dalam kotak (dlm kotak kek jadi pulut lebih selamat & bersih gitu kan..) so.. customer kenalah pasang sendiri tiangnya tu (ada dibekalkan sekali).  Yang atas tu bahagian atasnya & gambar bawah ni untuk bahagian bawah :-)


Pada sapa2 yang nak order pulut kuning berhias seumpama ini bolehlah hubungi MaDiHaA ye.. terutama bagi yang tinggal berhampiran (lokasi di PJ).  Tapi kena self pick up atau boleh juga nak jumpa di mana2 meet point dengan sedikit cas kos penghantaran.  Harga di kira ikut kuantiti pulut yang digunakan. Jika nak pulut kuning dilapisi serunding daging atau ayam juga boleh diusahakan tapi dengan harga yang berbezalah ye sebab serunding pun harganya agak tinggi.  Kalau tanpa serunding macam dalam gambar ni.. harga lebih murah.  MaDiHaA boleh dihubungi di 019-3171150.  Terima kasih...




Jumpa lagi...

20 comments:

ady said...

AS-SALAM
cantik presentation :)

Phong Hong said...

Cantik! Cantik! Very creative, ada gaya lah!

lieyalatif said...

fuh..cantik gile akak buat...kemas plak tuuuu...mmg berseni tangan akak...kak mane gambar dah siap boh betingkatnye ...tingin nak tgk ....

Mrs Lurve said...

menariknya akak wat..kemas btl

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Salam, Kak Madiha. Rasa sayang nak dipotong ni, cantik!!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Subahanallah ... cantek nya .. kreatif sungguh kak ratna ni :D

Zee Suhaini said...

cantekkk...nanti ada function saya roger akak ye..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam...waduhhhhh!mengodanya pulut kuning ni..cam syg lak nk mkn sbb cantik sgt!

m.u.l.a.n said...

woaaahhhh.... cantik & mesti sedaaapppp ni...

Mamasya said...

Salam Ratna
cantik berhias pulut kuning
kalau dah psg 2 tkt pasti lagi nampak cantik....
re; botol hiasan dr pasir....org Arab buat mmg kreatif...tak payah tengok gambarpun dah boleh buat. sypun ada kumpul botol ni.

Gee® said...

canteknyaaa...

Sheila Shafeareen said...

Assalamualaikum...cantik hiasanye...kemas aje

Munnafendy said...

pulut kuning..mkn ngan ikan masin..panas2...sedap nih..

K.Nor said...

lawo laaa.. :)

Zuliana Abuas said...

comel2... boleh cuba buat kenduri adik nanti :)

farnas said...

waa....cantiknya kak....

Hafizah Mohamad said...

Salam kak...sedapnyer pulut kuning tu...cantiknya...kalau dekat boleh gak nak order...dah lama teringin nak makan pulut kuning...tapi bila beli x lemak...pulut pulak cam keras sikit...x best..x best...dapnyer kak...slurppp...

Zaliedana said...

assalam kak..mmg cantik sungguh..kreatif n sgt berseni tgn akk..

Anonymous said...

Привет, дорогие читатели, ныне для этом сайте открывается новая часть, около названием”Прошу совета”.У каждой из нас наверняка была такая положение, когда нам требовался суд а спросить его не у кого. Иначе красоваться может Вам не с кем поговорить, или же Вы не хотите разговаривать о своей проблеме близким.На этом сайте вы можете допрашивать совета о чём угодно, и присутствие желани сохраняться анонимом.Может быть у вас проблемы в семье, либо для работе, возникли проблемы со здоровьем, alias с любимым человеком. Вы не знаете сколько создавать в какой-то возникшей ситуации? Тутто срочно пишите нам, и мы совершенно купно постараемся вам помочь, выскажем своё мнение и дадим совет. Ведь койкогда с незнакомыми людьми проще разглагольствовать, чем с родными, а быть может вы заведёте новых друзей?Зайдите для страницу контакты.Напишите нам о своей проблеме, мы опубликуем ваше письмо для сайте и постараемся постоянно неразлучно решить её.Жду ваших писем. [url=http://tutledy.ru/raznoglasiya-s-muzhchinoy/75-pochemu-muzhchina-ne-zvonit.html]почему мужчина не звонит[/url]

Jujue Ahmad said...

cantiknya deko2 pulut ni macam kek la pulak. Bagus, kreatif..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...