Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, January 11, 2013

Key Chain Felt Craft buat anakanda....

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Petang semalam masa dok teringat kat anakanda yang sorang tu...  tiba2 teringat pula MaDiHaA belum update kat sini gambar key chain yang MaDiHaA buat dari kain felt untuk anakanda sorang tu.. Sajalah bagi kat dia senang dia nak letak kunci locker atau apa2 kunci kat asrama tu... 

Maaflah tangan kurang berseni & jahitan pun tak kemas sangat.  Lagipun baru pertama kali mencuba buat kraf dari kain felt ni... semua gara-gara kakak Dini la juga yang mulakan.  Masa darjah 6 dulu tu dia sibuk dok beli kain felt kat Mr. DIY tu.. mula2 membebel juga buat apa beli kain tu... bazir2 kan duit je.  Tapi bila tengok dia dok menjahit buat keychain letak nama bagai untuk adik2 dia.. tiba2 ibunya pulak timbul rasa minat nak mencuba.. hehehehe.... 

Maka inilah dia hasilnya... sempat buat 2 ni jer.. kekekeke.. ibu takde masa sangat nak tumpu buat kraf2 ni... masa anak dara dulu lain cerita... memang seronok buat kerja2 kraf ni.  Agaknya tu yang menurun kat kakak Dini juga suka buat benda2 seni ni... hehe..

Hasil skodeng kat intenet... tiru2 idea kawan2 di sana... terhasillah lady bug & burung hantu ni...

Ok hingga jumpa lagi.. nanti update resepi pulak ye... insyaAllah..

5 comments:

Anonymous said...

anak-anak memang sukalah kalau dapat keychain macam ni kan

ms. lorna

Qhaifa Nur said...

cantiknya...
kalau budak2 suka sangat keychain gini....

faa.rosli said...

wow...cantik laa ni kak..untunglaa akak pandai memasak n menjahit..

faa suka memasak je..menjahit memang tolak tepi..jauhhhhhhhhhh tolaknya...hohoho

Nooriah Abdullah said...

wah cantik mmg selera anak2 lah keychain yg macam ni kan, akak pun suka jahit jugak tapi jahit baju, tapiiiiiiii itu dulu masa muda belia, skrg ni mata dah berdouble2 ni dah tak nampak lubang jarum tu heee memasak je lah senang kan ....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

kreatif sungguh kak ratna ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...