Friday, April 18, 2014

Jumbo Platter

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Tajuk tu amboiii... kemain lagi Jumbo Platter konon.. Sebenarnya takdelah jumbo sangat.  Cuma sosej & kentang wedges tu je yang jumbo.  Kentang wedges tu dah berapa kali ulang buat... kan dah kata haritu jangan jemu dengan menu dari kentang russet tu.  Ye kentang russet tu memang bersaiz jumbo.  Panjangnya saja lebih dari sejengkal tangan MaDiHaA yang gedabak ni.  Bayangkan!  Sosej tu pula bersaiz besar dari saiz sosej yang biasa tu.  Masa meronda dengan anak2 kat Eon Big ada promosi sosej tu kat sana.  Terus rembat 2 pek.  Satu pek perasa lada hitam & satu pek lagi bercheese.  Ni semua si Haziq la punya pasal... nak juga yang cheese tu.  Bahaya bawak budak ni gi pasaraya.. kena standby duit lebih kalau tidak haru.... hehe...


Oklah ye.. takde resepi sangat... cuma main rebus & grill2 je.  Yang kena rajin  sikit cuma si Cheesy Wedges tu je.  Bolehlah tengok resepi yang terdahulu kat SINI ye.

Kenyang sangat makan benda ni walaupun takde nasi.  Tapi tengoklah... saladnya sepinggan besar! Anak2 confirm tak makan punya sayur mentah tu... brokoli je yang mereka makan.  Wedges pun sepinggan penuh (ada yg tak masuk dlm gambor..hehe). Mana tak kenyangnya kan.. 

Jumbo Platter

Bahan2 yang perlu disediakan :

Cheesy Wedges
Jumbo sosej secukupnya (digrill dalam pemanggang ajaib ~ MaDiHaA guna jumbo sosej perasa black pepper + jumbo sosej bercheese)
Salad (tomato ceri, brokoli celur, timun jepun & capsicum merah / ikut sayur kesukaan anda)
Thousand island sos


Oklah pada yang takde idea nak memasak lauk pauk.. bolehlah ubah makan ala western yang simple macam ni... 

Selamat mencuba..

7 comments:

Phong Hong said...

Tu dia! Jenis platter yang PH suka (kite nie jenis kuat makan)!

Cendana Kasih said...

saya suka makan gini...kenyang lama

adda syuhada said...

sedapnyerrr...

tun_telani said...

Salam kak madihaa... bagusnyer mkn salad mcm tu.. kalau tun mmg dh cari coleslaw dah.. hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Wah! SEmuanya jumbo..mmg klu mkn ni..kenyg sampai ptg :)

norhidana miswan said...

comfirm kenyang nih... nyummy

Bbwana adienia said...

salam kak, masakan simple macam ni lagi sedap dan sempoi ja kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...