Terima kasih kepada yang sudi follow....

Wednesday, April 28, 2010

Award & Tag dari Kak Su

Friendship Award dan Tag Dari Kak Su Mersing

Dah lama tak menjawab TAG macam ni... dulu selalu gak kawan2 maya menTAG aku dlm FP dulu... hehehe.. okeh.. sementara rajin & ada masa sikit ni.. meh la saya jawab TAG dari Kak Su ni yer... TQ kak sudi kenal2 ngan saya & sudi bagi award beruang yg comel ni...



1) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD....
~ Ok dah buat seperti yg di minta...

2)BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI....
~ Dari sahabat maya yang baru dikenali berada nun di selatan tanah air iaitu Kak Su yang berada di Mersing...
(Kak Su.. saya tak reti nak buat link blog akak.. tolong ajarkan boleh tak? hehe.. almaklum.. saya budak baru belajar berblog)

3)TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE...
KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...WOWWW!!!!!)....
~ Ok saya cuba jawab sebaik mungkin...

4)FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU.... (bagi 6 jawapan boleh?? hehehe....)
i) MaDiHaA atau Kak Ma (panggilan di alam maya samada di Fotopages atau Blog)
ii) Ibu (panggilan dari Mr. Hubby)
iii)Ratna (panggilan masa sekolah dulu atau di tempat kerja)
iv) Kaklong (panggilan dari adik-adik, ma & sepupu2 ku)
v) Kakngah (panggilan dari adik2 ipar & sepupu2 belah Mr. Hubby ku..)
vi) Kak Na, Ratna atau Ana (panggilan dari kawan-kawan sekampong & housemate masa anak dara dulu)

5)FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE....
i) 30 April 197x (lusa tau.. hehe) ~ aku dilahirkan ke dunia ini.. syukur Alhamdulillah..
ii) 7 September 197x (hari lahir Mr. Hubby)
iii) 11 September 1999 (aku memegang status ISTERI)
iv) 23 Ogos 2000(kelahiran anak sulung & sekaligus aku mendapat status IBU...gembira sangat!)
v) 1 Disember 2002 (tarikh pemergian ayahanda tersayang ~ Al~Fatihah)


6)FIVE THING YOU DONE YESTERDAY....
i) Pagi2.. tunaikan kewajipan.. kejutkan kakak untuk ke sekolah, siapkan sarapan utk suami & anak2 ala kadar & bersiap2 diri utk hantar kakak ke sekolah, abang & adik ke rumah baby sitter.. terus ku ke pejabat.
ii) Di pejabat.. baru amik sarapan, buat kerja ofis macam biasa.. tp semalam sibuk sket lengkapkan document2 ISO 9001~2008 yg belum siap sebab boss ada meeting semalam.. bila boss meeting.. aku mengulor kejap utk update blog.. kekekeke...
iii) Dah update blog.. per lagi.. blog walking la sesambil wt keje ofis..
iv) Habis waktu pejabat.. singgah kedai jap beli santan & sikit barang dapur.. pastu mcm biasa.. jemput anak2 kat rumah baby sitter.. kemudian ke sekolah jemput kakak terus balik umah.. federal highway jemmmmmmmm (perkara biasa dah ni...)
v)Sampai rumah.. mcam biasa ler.. buat kerja rumah.. bersilat kat dapur.. memasak, mendobi (mesin basuh yg buat kerja), sidai baju, kemas2 sikit apa yg patut sambil2 layan anak.. seterika baju dll... (tak abis2 keje org pompuan kann...)


7)FIVE WAYS TO BE HAPPY....
i) Boleh bereksperimen dengan resepi2 baru.. pastu family puji lak sedap.
ii) Dapat hadiah di hari istimewa.
iii)Dapat berkumpul dengan adik beradik & bersembang sambil gelak ketawa sampai ke pagi.. hehehe
iv) Dapat update FP atau blog.
v)Dapat bersembang dengan rakan blogger atau FP.


8)FIVE FAVOURITE MOVIES...
i) Titanic (kisah kapal besar yg karam... penuh suspen & sedih giler citer ni..)
ii) The God Must Be Crazy... (kisah org asli Afrika yg ala2 bendul sikit.. kelakar giler cerita ni....!!)
iii) Pendekar Bujang Lapok (sebenarnya.. semua cerita Allahyarham P. Ramlee aku suka..)
iv) Armageddon... (cerita pasal NASA & asteroid yg bakal memusnahkan bumi... lebih kurang gitu ler best citer ni...)
v) The Lion King & Finding Nemo (citer katun haiwan yg best...)


6 FIVE FAVOURITE HOBBIES....
i) Mencuba (memasak & merasa) resepi2 baru
ii) Mengumpul resepi samada dari Majalah atau internet (walaupun tak semua yg sempat dicuba)
iii)Berblogging & BerFP
iv) Jalan2 dengan family
v) Dengar radio KLFM sambil memandu


7 FIVE FAVOURITE PEOPLE....
i) Suami
ii) Anak2
iii)Ma & ayah
iv) Saudara mara & kaum keluarga
v) Teman2 yg nyata ataupun di alam maya


8 FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION....
i) Mana2 pantai yang indah.. Pangkor, PD, Redang, Tioman, Mabul, Langkawi, Penyabong dll
ii) Tempat yang sejuk2.. Cameron Highland, Fraser Hill, Bukit Tinggi
iii)Tempat shopping yg best.. Langkawi, Sabah, Pasar Payang, Rantau Panjang dll..
iv) Tempat yang boleh mandi manda.. samada pantai atau air terjun
v) Tempat2 bersejarah & zoo (suka tengok binatang)


9 FIVE REASON YOU ANSWER THE SURVEY....
i) Sebab dah kena Tag oleh Kak Su.. hehehe..
ii) Saja suka2 sambil2 mengasah otak supaya berfikir.
iii)Sekurang-kurangnya.. tahu ada juga kawan2 yang sudi mengenali diri dengan lebih jauh lagi.
iv) Mungkin kawan2 yang lain dpt kenali diri ku yg tak seberapa ini..
v) Kenalah tunjuk sporting pada kawan2... barulah ramai org suka..


10 FIVE PERSON TO TAG....PASTINYA AKAN ADA PENYAMBUNGNYEEE...hihi...
Mari kita tengok sapa yg kena..... hehehe.. (jangan maree MaDiHaA.. ni kita ikut syarat2 TAG ni tauu..!)
i) Mizwa
ii) Izah Daut
iii)Ayu
iv) Ena
v) Abbot

Selesai sudah 'kerja sekolah' yang Kak Su bagi ni.. harap dapat markah tinggi ye Kak Su.. & semoga Kak Su akan lebih mengenali saya... walaupun kita berada jauh di mata.. tapi semakin lama semakin dekat di hati.. TQ Kak sudi kenal dengan saya.. Kepada yang kena TAG tu.. jangan marah.. sudi2kanlah siapkan TAG anda..TQ!

4 comments:

E-na Zarina said...

Salam k.madiha...nmpaknya akak org ke5 bg tag ni kat E-na! nk kena jwb ni klu tak lg beranak pinak...huhuu

E-na pun suke titanic n armageddon...arwah ayah E-na pun meninggal 1 dec tapi thn 2005..alfatihah.

kaksu said...

salam madihah...wah kerja sekolah dah siap yer..jap cikgu cari pen merah nak tanda kerja nih..hehe
pernah sampai penyabung kat endau tu ke?? cantik pantai kat sana tu...akak selalu gak pegi..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

E-na: ramai yg bagi tu maknanya E-na ramai peminat... hehee.. wahh.. faberet movies kita sama eikk.. bestkan citer tu? hmm.. hari duka kita pun sama gak.. cuma tahun je lain.. Al-Fatihah utk arwah ayah kita..

Kak su: kena siapkan cepat sementara ada masa terluang.. Kak Su.. kat Penyabong tu byk kenangan manis saya dan family... dari masa arwah ayah sy ada lagi sy selalu pegi sana.. masa tu lom ada chalet lagi yg kat belah dlm tu.. skrg ni dah crowded sikit kan kat sana..

izahdaut said...

kak madihaa..hikhik..kite kene tag lagi..ok saya buat homework ni..nanti cikgu marah plak..ade upah tak?sambal petai udang ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com