Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, November 18, 2011

Happy Belated Birthday to Naknie... muahh muahhh!!

Assalamualaikum...

Saja nak share gambar my cousin masa MaDiHaA bagi surprise dengan sebiji kek karamel sempena birthdaynya yang ke 22 tahun pada 9hb November minggu lepas.  Inilah dia si cantik manis yang sambut besday tu... Happy  belated birthday yer Naknie... sori takde hadiah... cuma dpt bagi kek jer.. kekekeke...

 Happy face of birthday girl... "happy 22nd birthday!"

Yang jadi surprisenya tu sebab keknya MaDiHaA bawa lewat 4 hari.. hahaha... Kira belated birthday cake la ni.... Yelahh.. kakak sepupunya ni kan ke kerja.. tak sempatlah nak godek kek hari kerja walaupun tau minggu tu Naknie memang sedang bercuti sempena minggu cuti raya haji. lagipun dok fikir hari Ahad tu boleh beramai2 sikit sebab husband & anak2 pun boleh ikut sekali. 

Yang bestnya minggu lepas ayohwe & moksu (pakcik & makcikku) & sepupu2 dari Dungun pun ada datang sekali sebab hari Sabtu sebelum tu ada kenduri kahwin anak dara  si Ida Marlida ni... (boleh tengok SINI gambar persandingan anak dara Ida Marlida yang cantik menawan tu..) so memang meriahlah kat rumah makcik kat PJ tu. Kalau moksu (mama si Ida Marlida) datang ke sini tak sahlah kalau tak godek kuih muih yang best2 sebab moksu ni  memang pakar buat macam2 kuih tradisi Terengganu.  Hari tu macam2 kuih dibuatnya... ada kayu keramat, talam sekaya & yang paling best sekali... moksu buat akokk!!! Yummy!! Sedap giler! Lama betul tak makan akok Terengganu... Tapi tak beranilah nak makan banyak sebab manissss...! huwaaaa... kena pantang sikitlah manis2....... adeiii... kalau ikutkan hati mmg suka bebenor akok tu... Akok tu moksu bakar dalam oven & guna acuan bunga pecah lapan tu jer sebab takde sarang akok kat rumah makcik kat PJ ni.. tapi cantik jer menjadi.  Kelakar betul sebab anak dara aku yang sulung si Dini boleh tak suka makan akok.. bila dia rasa dia kata "kuih apa ni bu? Rasa macam telur manis jer.. ishhh.. akak tak sukalah..." hahaha... apalah.. nama jer cucu orang Terengganu.. akok pun tak suka.. 

Oklah.. pagi ni layanlah dulu gambar anak dara ni berposing yer... petang2 nnt masukkan resepi kek tu pulak.. kek karamel juga.. tapi versi lain sikit... tungguuuu!!
Anak dara bam bam ku si Alin & auntie Naknie sama2 tiup lilin..


Okeyy.. jom potong kek pula.... Alin dah tak sabar nak makan ni.... hehe.. 
Untuk resepinya sila klik SINI.

Hingga bertemu lagi...

8 comments:

cik cek said...

Happy Belated Birthday to Naknie...happy selalu ya...Kek Karamel ...fuhhh...memang sedapppnya...:D

rahel said...

Happy Belated Birthday to Naknie...

Anna Qawina said...

wah..bestnya besday girl dpt kek..hehhe

nonierahman said...

happy birthday naknie.sedapnya kek.nak sikit boleh?

Amie said...

cantiknya kek tu Madihan... salam manis buat Naknie....

Diana @ Melley Mey said...

Happy Belated birthday buat Naknie..
akak... cantiknya kek tu akak... sedapnya tu.. kek karamel lg.. waaah!!! terasa kat tekak nie keenakannya

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Salam madihaa,, hppy blated birday to naknie sama laa k1 wat kek ni tuk besday gak.. Sb sedap...

Mamasya said...

Happy Belated Birthday to Naknie!menarik kek karamel Ratna hias dgn strawberry...patutlah Alin tunggu kek bday juga tak sabar nak mkn ya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com