Terima kasih kepada yang sudi follow....

Friday, May 25, 2012

Projek Hari Guru 2012

Assalamualaikum..

Lega rasanya bila dah selesaikan projek untuk anak2 sempena sambutan Hari Guru kat sekolah masing2.  Walaupun Hari Guru jatuh pada 16hb Mei... tapi sambutannya dibuat seminggu lewat sebab minggu jatuhnya Hari Guru tu adalah minggu peperiksaan bagi kedua2 sekolah anak.  Jadinya.. sekolah kakak Dini sambut Hari Guru pada 23hb Mei manakala sekolah tadika Haziq pulak sambut keesokkannya 24hb Mei (semalam).  

Sebenarnya tajuk je Projek Hari Guru.. tapi bukanlah buat projek besar pun... simple2 je... hehe.. Hadiah untuk cikgu2 yang Dini bercadang nak bagi tu aku cuma belikan mug bertangkai 2 sebanyak 8 biji, pastu 1 frame gambar & satu lagi bekas lilin aromaterapi yg diletak dalam basikal kecik.. murah2 je hadiahnya.. cuma untuk guru kelas je kakak Dini pilih yang mahal sikit iaitu bekas lilin tu..  hehe.. Nasiblah sapa yang dapat frame gambar tu sebab mula2 memang nak beli semua mug.. tp mug yang dipilih tu tak cukup pulak.  Ada tu ada.. tp yang ada tu kualiti kurang elok pulak.. jenuh aku pilih satu persatu sampai sejam lebih kami kat kedai tu.. hehe.. Untuk cikgu2 Haziq pun bagi yang sama juga.. cikgu yang mengajar dia cuma 2 orang je.. tapi bagi jugaklah utk 2 orang lagi cikgu untuk kelas yang lain tu... tak sampai hati pulak tak bagi... 

Gambar sekadar untuk kenangan anak2 nanti.... Kotak hadiah tu Dini sendiri yang balut.. kad tu aku tolong guntingkan & sebahagian aku tulis, sebahagian lagi Dini yg tulis.. mug tu aku tolongla balutkan.. Dini tak reti nak pasang riben tu.... jenuh gak nak siapkan riben hamper tu... hehe.. kalau nak tengok macamana nak buat riben loop atau bunga riben untuk hamper tu.. bleh klik SINI ye..
Muffin tu untuk Haziq bawak kat sekolah dia masa sambutan hari guru semalam.. Kakak Dini takde plak berbunyi nak bawak apa2 makanan kat sekolah.. jadi takde buat apa2la utk dia...  Kalau ikutkan hati nak buat something & letak kat dalam mug tu.. tp angan2 tinggal angan2 jela... tak cukup masa.. Kalau dorang buat sambutan hari Isnin okla jugak... boleh baking hari Sabtu or Ahad.. banyaklah sikit masa.. tp bila dah tengah2 minggu tu...  aku memang kesuntukkan masa.. mana nak masak utk dinner lagi.. nak siapkan kerja2 rumah lagi.. memang tak dapatlah... itupun mujur kakak Dini boleh diharap tolong seterika baju sekolah Haziq & baju kerja ayahnya.. (baju dia memang dia seterika sendiri sejak darjah 3 lagi..)  siapkan muffin utk Haziq itu je pun tidor pukul 2 pagi.. hahaha...


Hadiah sebelah kiri tu kakak Dini punya.. belah kanan tu Haziq punya...

Oklah.. itu je nak cerita kali ni... nanti ada masa aku letak resepi muffin tu ye...

Sekian..

9 comments:

tun_telani said...

Salam kak madihaa.. untung cikgu yg mengajar sekolah rendah, selalu dpt hadiah mcm2 time hari guru.. bdk2 sekolah menengah dh jarang bagi hadiah.

Qhaifa Nur said...

muffin coklat paling saya suka....tersenyum cikgu haziq menerimanya..

wati said...

salam kak...

rajin akak buat riben tu semua ye...cantekkk...anak sy punya hadiah yg dia bg kat cikgu tadika sgt la simple,balut hadiah dan masuk dlm paper bag jer...

Qasey Honey said...

banyaknye hadiah...yg bkn cikgu ni xde ker...hehe

Bicara Kak Noor said...

salam Madiha, best kan jadi cikgu selalu dpt hadiah heee kalau kat sini anak2 akak selalu stanbye awal kalau nak hari guru berebut2 nak kasi hadiah utk semua cikgu yg mengajar heeeee

FnF Simple Life said...

wah...kat nihon takde sambutan hari guru mcm ni...kena sedia hadiah dll...bestnye cikgu dpt hadiah...ada muffin cekelat lg...

AZLITA AZIZ said...

salam Madiha..
Rajinnya.. bertuah cikgu hihi

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Kak MAdiha.. Wah rajinnya.. sha pun beli mug bungkus buh reben... selesai dah awal2 masa sambutan guru hari tu...

Rajin kak Madiha cayang... rugi pulak tak jadi cikgu kalau tak dah dapat kek momey dalam kotak tu hehehhee

sonata anak kancil said...

tahniah - perhargaan kepada guru. Ingatan tulus ikhlas jadi sebutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com