Friday, February 28, 2014

Tempahan baru2 ni...

Assalamualaikum & salam sejahtera....



Hari Jumaat.. macam biasalah... rehat dari resepi sekejap... nak clearkan gambar2 tempahan minggu lepas... so kita cuci-cuci mata dengan gambar2 tempahan baru2 ni ye...  Terima kasih banyak2 kepada semua adik2 yang menempah... halalkan sekiranya ada yang terkurang di mana2 ye.. 
 

 Tempahan dari Linda & Aleyza pada hari yang sama... 



Aleyza tempah 100 biji apam polkadot dengan filling campur2... coklat, kaya, blueberry & strawberry...


Linda pula menempah 3 loyang puding.  1 puding roti marble coklat, 1 puding pelangi perisa strawberry & 1 lagi puding pelangi biasa (vanilla)


50 pcs apam ladybug inti blueberry.  Repeat order dari Iezah Azizam... kawan cyber MaDiHaA yang dah lama dikenali.. tempohari order untuk hantaran tunang adiknya. Kali ni untuk dibawa ke majlis yasin anak daranya pula... Sebab anak2 kecil yang nak makan... MaDiHaA kurangkan penggunaan warna tu... anak2 tak elok makan pewarna banyak kan... Orang dewasa pun sama juga kalau diikutkan.. sebab tu apam2 yg MaDiHaA buat ni.. bahagian bwhnya.. MaDiHaA gunakan adunan tanpa warna.. selepas paip inti barulah MaDiHaA paipkan pula adunan berwarna.. jadi taklah byk sangat pewarna yang akan masuk dalam perut kita.. hehee...


Ini pula... 100 biji apam polkadot tempahan Shila... Shila ni pun dah pernah beberapa kali order apam dengan MaDiHaA..


Hari yang sama dengan tempahan dari Shila tu... MaDiHaA juga siapkan tempahan dari Azleen.  250 pcs apam polkadot tanpa filling.  70 pcs loose & selebihnya di pack untuk goodies bag iaitu 3 biji dalam setiap bungkusan berjumlah 60 bungkus.  Alhamdulillah.. dapat disiapkan on time walaupun tak tidor semalaman.. hehehe...  Terima kasih ye Azleen sudi menempah dengan akak..



Ini apam polkadot tempahan Azleen menunggu sejuk sebelum dipek dalam plastik kecik2....


Alhamdulillah di atas rezeki dariNYA... Alhamdulillah juga Allah mendengar doa ku yang sentiasa berdoa moga diberi kesihatan yang baik pada ku agar dapat ku siapkan tempahan2 customer... T.kasih ya Allah....

Sebenarnya... setiap kali MaDiHaA terima tempahan dari customer terutama apabila dah terima deposit atau full payment.. Hati ni sangat risau jika sekiranya di hari yang perlu MaDiHaA siapkan tempahan... tiba2 MaDiHaA collapse akibat tidak sihat... Tp mujurlah belum pernah terjadi begitu... Jauhkanlah ya Allah...  Terima kasih pada pelanggan yang memberi kepercayaan pada MaDiHaA ya... mudah2an dimurahkan rezeki buat kalian semua... amin..

9 comments:

Bbwana adienia said...

alhamdulillah murah rezeki akak..seronok tengok tempahan yang banyak tu..

Irfa said...

alhamdulillah rezki

Fazleyatul Aini said...

dalam banyak2 tempahan yg akak buat, saya teringin nak rasa rempeyek. ada courier tak hihi

Phong Hong said...

Wah, banyak tempahan!

Umie Jazz said...

alhamdulillah madiha rambang btul mata saya bila tguk apam polkat dot tu cantik2...semoga murah rezeki yer...

Hafizah Mohamad said...

rajinnya kak...suka tgk org buat biz ni...suka tgk apom ladybug tu...teringin nak buat tp malas melanda....huhuhu

mama sara nur said...

assalam
suka tgk apam2 comel kak madiha ni
semoga sentiasa sehat utk penuhi permintaan pelanggan kan kak
amin

obat alami tanpa efek samping said...
This comment has been removed by the author.
obat alami tanpa efek samping said...

penampilan kue - kue nya sangat menarik dan keliatannya sangat enak . jadi pengen nyoba !!

http://bit.ly/210LBmH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...