Thursday, April 7, 2011

One Lovely Blog Award dari Kak Jee & Azlita

award dari Kak Jee

Assalamualaikum...

Pagi tadi bila check komen kat entry terbaru sangat2 teruja bila dapat komen dari Kak Jee suruh aku ke blog beliau ambik award. Wahh!!! Terharu! Teruja sungguh!  Kak Jee yang aku anggap sebagai seorang selebriti (yang sememangnya seorang selebriti suatu waktu dulu waktu berlakon dalam sitcom Santan Berlada kalau tak silap) sudi juga menyapa aku dalam blog aku yang tak seberapa nih.  Lebih lagi terharu bila Kak Jee sudi bagi award pada aku sebagai One Lovely Blog... hehehe.. lovely ke blog saya ni Kak Jee? hehe... Thanks ye kak Jee... Tak sangka terpilih. Bila dah dapat tu.. dalam fikiran ni terus ler bekerja & berfikir sapalah yang aku nak bagi award ni yer... ramai tu.. 15 orang!  Semestinya kepada blog yang baru aku kenal & yang aku suka.  (yang tak terpilih tu tidak bermakna aku tak suka blog kalian okey!)  Dalam fikiran tu dah terfikir Azlita adalah salah sorang darinya.  Tiba2! belum pun sempat aku pos entry award ni... rupa2nya Azlita dah terlebih dulu tinggalkan komen kat shoutbox suruh aku ambil award kat blog beliau pulak... wawawawaaa.... nampaknya tinggal angan2 jelah nak bagi Ita award ni... hehehe... Untuk Ita actually kita sangat2 admire dengan blog Ita... tp takpelah nampaknya kali ni tak sempat nak bagi Ita award sebab Ita dah lebih awal bagi kat kita dulu... hehehe.. Apa2pun.. thanks jugak untuk Ita yang sudi bagi award ni ye... Oleh kerana dua award ini adalah award yang sama... jadi MaDiHaA jawab 2 in 1 ajelah ye....

award dari Azlita

Ops... sebelum tu harus diingat.... rezeki tidak datang bergolek.. ada sedikit homework yang perlu dipenuhi.. insyaAllah..  MaDiHaA cuba ye... jom tengok apa syarat2nya...



1. Kena pos balik linking kepada orang yang memberi award ini. (ok siap!)

2. Berkongsi apa jua mengenai diri anda dengan semua (ok... dah!)
  • Dilahirkan di Trengganu Darul Iman & sempat membesar di sana sehingga umur 7 tahun.. kemudian berpindah ke Pahang bersama ibu bapa sehingga habis SPM... Ibu masih di Pahang sehingga kini (hanya ibu kerana ayah dah takde) Pernah bekerja di Pasir Gudang Johor selama 7 bulan selepas SPM.. sambung belajar di Selangor & bekerja pun di Selangor & akhirnya bertemu jodoh & bermastautin di Selangor juga sehingga kini... hehe..
  • Isteri & ibu kepada 3 orang cahaya mata. Yang sulung 11 tahun, kedua 5 tahun & yang bongsu 2 tahun.

  • Wanita yang cukup sederhana dalam penampilan & kehidupannya.

  • Wanita berkerja & sibuk di pejabat di siang hari... namun bila malam.. rutin ku sama seperti suri rumah yang lain menyiapkan hidangan untuk keluarga disamping kerja2 rumah yang perlu dibereskan..   
  • Sejak dari anak dara lagi memang minat & suka mencuba resepi-resepi yang berkenan di hati.  Sehingga kini hobi tu tetap ada apalagi bila ada blog yang boleh diabagikan hasil masakan bertambah rajin nak mencuba pelbagai resepi baru.  Kalau dulu masak untuk parents & adik-adik... kini untuk suami & anak2 pula.

  • Seorang wanita yang berperwatakan lembut... namun jangan tak tau.. aku sangat garang dengan anak2..(bila diaorang degil lah kan..) hehe..

  • Penyayang kepada haiwan terutama haiwan yang comel2... especially kucing.  Malah dulu2 anak kambing yang ayah bela pun aku sayang sangat siap dukung2 lagi... jinak jadinya kambing2 ayah tu kena main ngan aku... hehe... sah2 aku (kami sekeluarga) takkan makan kambing2 yang kami bela tu..
  • Macam kak Jee jugak.. badan je besar.. tapi penakut terutama bab2 nak suruh belajar berenang atau bab2 nak kena pegi tempat2 yg sunyi sorang2.. lagi2 kalau tau tempat tu keras sikit. hehe...
3. Berikan kepada 15 blog lain yang baru ditemui. (ok sudah!)


  1. SARI YUSA IBRAHIM http://sariyusa.blogspot.com/
  2. MR. MAMA http://resepihidupku.blogspot.com/
  3. ZALIEDANA http://ummiesya.blogspot.com/
  4. CIK CEK http://cekvisionhomes.blogspot.com/
  5. DIANA http://skybluemelleymey.blogspot.com/
  6. SOFEA http://after6am.blogspot.com/
  7. HANI http://rohaniramli.blogspot.com/
  8. NOORSHA http://noorsha.blogspot.com/
  9. NORSAFONE http://storyofmama.blogspot.com/
  10. MAMA GEE http://kisahseorangogy.blogspot.com/
  11. PAUTAN KASIH RABIATUN ADAWYAH http://rabiatunsweettouch.blogspot.com/
  12. KHAZAINI KHALID http://kha-mytaste.blogspot.com/
  13. MAWADDAH http://mwdah.blogspot.com/
  14. ANYMZ http://anymz-mykitchen.blogspot.com/
  15. AIN SWEET THOTS http://my-sweetthots.blogspot.com/

4) Drop them a note and tell them about it (siap jugak!)



8 comments:

Mr. Mama said...

salam....
mr.mama mai bawa helikopter nak ambik award nieee...
tima kaseh byk2 ya sudi bagi award ni kt mr.mama.

ieda said...

alhamdulillah dah jumpa blog akak ekekek .. saya dah x tive FP kak .. disini lah tempat mengadu dumba .. skrg nie x tahu dah pasal FP .. memang x nak masuk dah .. :)

nOOrsha said...

salam kak.. dtg nk amek award..thanx ye kak...muahhh!~

Zaliedana said...

Assalam kak,mai nak ambik award nih kak..Tengs ya sudi bagi kat sy..

noorsafone said...

Alhamdulillah..ada juga yg ingat kat kita...terima kasih banyak2 madihaa atas ingatan..dtg nk ambil award ni..

somuffins said...

Assalam Madiha ...

Tahniah terima OLB Award. Bila press conferencenya? ahaks.. :-)

cik cek said...

Madihaa....tq tq for the Award....cuma kak cek tak tau camne nak amik Awardnya....ha ha ha....gelakkan diri sendiri sebelum org gelakkan kak cek....hu hu hu....

cik cek said...

Akhirnya dpt dah kak cek amik award tu...maklum sajelah...dah la tak penah dapat award...kira2 Madiha org pertamalah....tq..tq...byk benda yg kak cek belajo.... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...