Terima kasih kepada yang sudi follow....

Wednesday, October 26, 2011

Sneak Preview dulu..... hehe...

Assalamualaikum....

Happy Diwali utk semua kaum India yg beragama Hindu... dan selamat bercuti buat semua ye... nk jenjalan pn cuti sehari je.. dok rehat2 kt umah jelah nampaknya.. Tp arini ada jemputan majlis harijadi... kena keluar jugakla nnt... takpe.. bleh gantung periuk.. haha..

Hari ni takde apa2 resepi yg nk dikongsikan.... Seperti yang aku dok war2kan sebelum ni... inilah dia sneak preview sikit barang2 hantaran sebelum ianya disiapkan sepenuhnya....  Ini pun ada yang ingat nak amik gambar... ada yg tak ingat.  Jom intai2 dulu!




Ini 1st batch bahan2 hiasan hantaran yang aku pilih sendiri. Adik ipar kata nak tema warna pink untuk bagi ke pihak perempuan... aku mengikut ajelah... Janji orang hulur modal.. semua boleh jadi... hahaha.... Tapi ni hantaran bajet ekonomi aje... Bukan bajet mewah meriah ye...  ikut kemampuan.  Walaupun tuan badan tak cakap.. tp aku taulah kan... dah jadi family sendiri.. seboleh2nya aku cuba gunakan bahan2 yang murah, simple dan adakalanya aku gunakan bahan2 recycle... asalkan  cantik dipandang mata..  Ada lagi bahan2 lain yang aku beli berdikit2 ikut keperluan. Tp dah malas nk ambik gambar.


Ini kain ela untuk baju kurung yang kami sponsor untuk hantaran pengantin ni. (hadiah kawinnya lain pulak tau.... hehehehe...)


Yang ni telekong.  Ini pun BIL mintak tolong aku yang belikan.  Adoii.. aku ni bukannya ada masa nak window2 shopping... nasib makcik ada jual telekong. Beli jelah ngan makcik... senang boleh ukur. Telekong ni mmg simple.. tp pakai selesa terutama kt bahagian muka... labuh pun labuh sesuai untuk org2 yg bersaiz besar.. hihi...


Pening gak kepala nak siapkan satu2 gubahan... almaklum aku bukannya pakar.... lg tambah pening tgk barang berselerak gini...


Coklat ni sponsor dari kakak pengantin nombor tiga.... tapi coklatnya aku yang beli dulu.... kendian claim... hehehe... Bukan apa kakaknya suruh aku beli dulu sebab senang aku nak gubah jadi apa... Kalau dia yg beli kang terkebil2 lak aku nak cari idea last minit.. Gubahan byk yg aku gubah dr rumah.. cuma sirih junjung, toilettries, kasut dan handbag je aku siapkan kat kampong.  Ohya   kakak sulung pengantin sponsor bunga telur... 50 cucuk..

Ini sebahagian duit hantaran yg nk digubah... sebahagian dah diserah ke keluarga pihak perempuan.


Yang ni dah siap jadi kuntuman bunga... baru beberapa kuntum je yg siap.. tu pun belom siap dikemaskan dan digubah lg.... masa ni buat sambil temankan anak2 tidor... mata sendiri pun dah ngantuk giler dah ni.. haha...

Oklah... nanti kita sambung tengok hantaran2 yang dah siap pulak ye..

12 comments:

tun_telani said...

wahh.. pandai nyer akak.. tun keras tangan.. adik beradik pun keras tangan.. hihi.. masa kawin aritu beli2 barang pastu upah org gubah hntran.. fuhh.. terkebil2 jugak laa dgr harga upahnyer.. ada org letak duit dlm album je kak. tun lg sempoi, duit letak dlm envelop je. kui kui.. sayang nk lipat2 duit tu.

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Madiha..
Wahhhh akak..Pandai buat hantaran yer.. Naz minat jer tapi malas hehehe... Nanti akak tunjuk eh yg akak dah deco tu.. Teringin nak tgk..

Qhaifa Nur said...

bukan senang nak buat hantaran ni, kalau mood datang semuanya menjadi...memang kreatif dan berseni

Mieza said...

tak sabar nak tgk gubahan yg dah siap..mieza ni ekras tangan :)

sonata anak kancil said...

kalau minat semua idea datang dengan sendiri - suka tengok gubahan2 yg pelbagai jenis ni...lama2 expert la tu...

Juwita Jamaludin said...

suka buat gubahan.. adik ita bertunang dan kawin pun ita tolong dengan akak buatkan... suka sebenarnya kerja2 seni ni.. huhuhuhuh nanti tunjuk dah siap ye kak

Izan said...

Memang best kalau orang kreatif nie, semua akan tersedia lengkap.. tahniah.. kalau saya agaknya nak buat bunga jadi daun kot..hihihihihi :)

Wanieyra said...

Kreatifnya...

norhidana said...

akak ni kretif serba serbi lah ek... bagus tul... msk teror blh bt gubah2 lak...

fzi said...

Salam madihaa..
Wahh cantiknyer..terer ek gubah2.. mesti ada pusar siput kat jari(orang tetua kata.. hehe)..Tahniah madihaa ada bakat seni, bukan sume orang pandai wat benda2 canggini :)

cik cek said...

Rajinnya dan pandainya madiha gubah2 buat hantaran...kreatip...kalau kak cek confirm kejung tgn...pas tu ntah rupa apala yang jadi...:)

Cho Zila said...

berseni gak .. kalau kita ni takder siapa yang berani nak bagi cubapun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KongsiResepi.com